Minden bajnok kesztyűt húz a Bocskain

A nők küzdelme is izgalmas csatákat ígér az idei Bocskain
A nők küzdelme is izgalmas csatákat ígér az idei Bocskain - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Ismét rangos mezőny gyűlik össze a Bocskai Emlékversenyen.

Már nem kell sokat várniuk a bokszbarátoknak, ugyanis szerdától szombatig rendezik meg a 62. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt Debrecenben.

A hivatalos megnyitó ünnepség szerdán 17 órakor kezdődik. A versenyt Papp László, Debrecen város polgármestere és Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke nyitja meg.

Válogatottak sora

Mint arról pár napja már beszámoltunk, több mint húsz ország, több mint másfél száz öklözője lép kötelek közé az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Az idei viadalon a férfiak kilenc, míg a hölgyek négy súlycsoportban mérhetik össze erejüket.

A magyar válogatott legjobbjai, így a kétszeres olimpikon Harcsa Zoltán, illetve Kovács Richárd, Hámori Ádám, Szaka István, Virbán Gábor, Gálos Roland és Tar Sándor, az Eb-bronzérmes Csóka Sándor, Kozák László és Fodor Milán mindannyian ott lesznek a versenyen, ahogyan visszatér a tavaly WSB-győzelmet is szerző Vadász Sándor is. Az aktuális magyar bajnokok közül mindenki kesztyűt húz a Bocskain.

– Másodszor jövök a Bocskaira, mint a válogatott szövetségi kapitánya – nyilatkozta Balzsay Károly, – és úgy vélem, szisztematikusan lépegetünk előre. Januárban a hagyományos mátraházai edzőtáborba vittem a versenyzőket, ahol alapozó felkészülést végeztünk. Ez nem kifejezetten a Bocskai-versenynek szólt, hanem az egész esztendőre, és a 2020-as olimpiára hangolta rá a bokszolókat. A fiatalok közül is sokan el fognak indulni a debreceni viadalon, mert ez az ifjúságiak éve lesz, és az U22-es csapaté. A felnőtt korosztályban idén nem rendeznek sem világbajnokságot, sem kontinenstornát, de az U22-esek Európa-bajnokságra mennek, és az ifik is készülnek az Eb-re, a vb-re.

HBN


A tavalyi emlékversenyen
Debrecen - Február 7. és 10. között rendezik meg a 62. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt Debrecenben. Az eddigi nevezések alapján 23 ország 158 férfi és húsz női öklözője lép kötelek közé a jövő hét szerdától az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban: négy napon át zajlik a 62. Bocskai-v...