Minden, amit a fésűkről tudni kell és érdemes

Akt.:
Minden, amit a fésűkről tudni kell és érdemes
© Illusztráció: Rustan's The Beauty Source
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A legnagyobb különbség a haj- és körkefék, valamint a fésűk között van. Előbbieket főként hajszárításkor, utóbbiakat inkább bontásra, frizurakészítésre használhatjuk – mondta Lafferton Annamária fodrász. A fésűknek három fő típusuk van: a ritka, illetve a sűrű fogú, valamint a stílfésű. Ezekkel otthon a hajszárítástól a frizurakészítésen át a reggeli készülődésig szinte mindent lebonyolíthatunk.

Az elrontott frizurák helyrehozásának szakértője elmondta továbbá, hogy a ritka fogú fésűt hajmosás előtt és után is használhatunk, ezzel tudjuk kibontani a kisebb-nagyobb gubancokat, összecsomósodott hajvégeket. Akkor is ezt a fésűt ajánlatos használnunk, amikor az ápolás során szeretnénk alaposan felvinni, eloszlatni a balzsamot, pakolást. Ha csak nagy vonalakban igyekeznénk felfogni a frizurát, akkor is a ritka fogú fésű lesz segítségünkre. A stílfésű főleg tupírozáshoz, hajtincsek leválasztásához ideális. A sűrű fogú fésű ugyancsak megfelel frizurakészítéshez, főleg ha szeretnénk simára fésülni a hajunkat. S a beállított tincsek rögzítésére, tupírozás után a fedőtincs kisimítására is ez az ideális.

A fésűválasztást hajtípusunk is befolyásolja: itt az a fő szabály, hogy minél vékonyabb szálú a hajunk, annál sűrűbb fogazatú fésűt érdemes használnunk.

Stílfésű esetében választhatjuk a klasszikus műanyagot, de használata folyamán számítanunk kell annak elektrosztatikus feltöltődésére.

Ezért a többi típus esetében a műanyag nem ideális választás. Legyen szó ritka vagy sűrű fogú fésűről, egyaránt érdemes karbon vagy csont anyagú eszközt vásárolnunk, azok ugyanis kellően masszívak.

HBN