Mind inkább támogatnák a helyi foglalkoztatást

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Matey István
Debrecen – Helyi információkra, az érintettek együttműködésére alapozzák a foglalkoztatásbővítést.

Hajdú-Biharban idén 4,1 milliárd forintos pályázati forrásból egy megyei és négy helyi TOP program indul, melyek csaknem 2700 hátrányos helyzetű ember foglalkoztatását segíthetik elő – hangzott el egy, a megyei önkormányzatok képviselőinek tartott projektnyitó rendezvényen a megyeházán, kedden.

Az állam által száz százalékban támogatott, „Hajdú-Bihar Megyei foglalkoztatási megállapodás, foglalkoztatási – gazdaságfejlesztési együttműködés” elnevezésű pályázat egyik célja, hogy a projektet megvalósító konzorciumi tagok együttműködésével, közös munkájuk eredményeként, az egész megyére kiterjedően olyan gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési partnerség (paktum) jöjjön létre, melynek tagjai szakmai hozzáértésükkel, aktív részvételükkel folyamatos szakmai tanácsadói tevékenységet folytassanak.

A megyei szintű foglalkoztatási együttműködés Hajdú-Bihar egészére kiterjedő célokkal és tevékenységekkel működik, s ösztönzi, előkészíti, segíti a helyi foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési kezdeményezéseket. Ernyőszervezeti feladatokat lát el, és biztosítja a megyei szintű koordinációt, monitoring tevékenységet végez a helyi paktumok vonatkozásában.

Fontos a kapcsolat

Előadásában Tapolcai Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály vezetője elmondta, a TOP programok annyiban mutatnak túl a korábbi európai uniós programokon, hogy kötelezővé tesznek egy együttműködést az önkormányzatok, és az állami szervek között.

– Ez azért fontos, mert a helyi információk a gazdaságfejlesztésről, és a vállalkozókról a településeknek vannak meg. Már egy nagyváros is ismeri a gazdasági szereplőit, egy 30 ezer fő alatti településre ez hatványozottan igaz, pontosan tisztában vannak azzal, melyek az életképes cégek.

Egy olyan támogatási rendszerben, amely arról szól, hogy minél több embert segítsen támogatáshoz juttatni, a legfontosabb információ, hogy ki lesz az a munkáltató, aki fogadni tudja majd a munkavállalókat”

– fogalmazott Tapolcai Zoltán. Arra is felhívta a figyelmet: azért is fontos az önkormányzatokkal a kapcsolat, mert ők fogják majd felkutatni azokat a munkavállalókat, akik lehet, hogy most még inaktívak, de alkalmasak a munkára.

– Ezt nem lehet egy szolgáltatással, beszélgetéssel megoldani, pontosan a saját közegük tudja megtalálni azokat az embereket, akiket vissza lehet vezetni a munkaerőpiacra. Ez a program nemcsak magát a támogatási lehetőséget, hanem ennek a szervezeti kiépítését is felkarolja. S azáltal, hogy van egy nagy megyei összefogó ernyőszervezet és négy kisebb helyi szervezet – amely a lokális önkormányzatok összefogásával jön létre –, még inkább a helyi döntésekre alapozza azt, hogy mi történjen a következő években a foglalkoztatás területén a megyében – ismertette a főosztályvezető.

HBN–MSZ


Illusztráció: Pixabay
Debrecen - Van vagy nincs elég munka? Nézzük, mit válaszolnak olvasóink! Pintér Ákos, ügyvivő Azt gondolom, hogy nem a munkalehetőségekkel van a gond itthon, hanem a munkáltatói kultúrával. A szerencsésebb országokban sokkal civilizáltabban foglalkoztatják a munkavállalókat. Keresztesi ...

Átlagosan 20 százalékkal növeli a Lidl idén a bolti és raktári fizikai munkavállalói bérét
Debrecen - Egy talán soha nem látott lehetőség nyílik meg a következő időszakban. A Lidl Magyarország március 1-jével átlagosan 20 százalékkal emeli a 8 órás munkaidőben dolgozó bolti és raktári fizikai munkavállalók, valamint az üzletvezetők bérét, ezt követően a bolti dolgozók havi keresete e...