Milyen művészeti kiállítások érdekelnék? – Erről kérdeztük az utca emberét

Kádár Nagy Lajos kiállítása Hajdúhadházon, a Csokonai Művelődési Házban nyílt meg.
Kádár Nagy Lajos kiállítása Hajdúhadházon, a Csokonai Művelődési Házban nyílt meg. - © Fotó: Matey István
Debrecen – Hat embert faggatunk arról, milyen művészeti kiállítások iránt érdeklődnek.

– Leginkább filmkiállítást néznék meg a mai modern, animált filmekről. Tetszene, ha jelmezeket, különböző jeleneteket lehetne megtekinteni. A különböző filmnapokra például mindig elmegyek – válaszolta Farkas Csanád.

farkas-csanid
Farkas Csanád

– Engem is valamilyen filmkiállítás érdekelne, főleg, ha interaktív lenne. Szeretném, ha magát a filmkészítést is bemutatnák, az szerintem sok embert vonzana – fejtette ki Kovács Ádám.

kovics-udim
Kovács Ádám

Fazekas Maját leginkább a klasszikus művészet érdekli, bármilyen ilyen jellegű kiállításra elmenne. A mai elvont művészetek nem tudják lekötni, szereti, ha a kiállított darabokon van mit megnézni – mondta.

fazekas-maja
Fazekas Maja

– Engem a történelmi dolgok érdekelnek, bármilyen történelmi témájú festménykiállítást megnéznék. Az már nem fontos, hogy milyen korból valóak – jelentette ki Vadon Zsuzsanna.

vadon-zsuzsanna
Vadon Zsuzsanna

– Én inkább valamilyen önfejlesztő témájú kiállítást, előadást néznék meg. Ezek a tudatalattiról szólnak, meg a meditációról, illetve bármilyen hasonló témájú film érdekel – nyilatkozta Darázs Patrik.

darizs-patrik
Darázs Patrik

Rácz Hanna szívesen menne el egy olyan szoborkiállításra, amely embereket ábrázol újragondolva, vagy nagyon realisztikus stílusban. A modern művészet nem igazán fogja meg – árulta el.

ricz-hanna
Rácz Hanna

HBN | Fotók: Molnár Péter