Milyen közúti fejlesztéseknek örülne leginkább Debrecenben?

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – Debrecen polgármestere nemrég jelentette be, hogy történelme legnagyobb közlekedésfejlesztése előtt áll a város. Májustól számos utca új aszfaltot kap, és új utakat is építenek. Lássuk, milyen ötletekkel segítenék a városvezetést ebből a szempontból a debreceni polgárok!

– Szerintem fontos lenne még több bicikliutat építeni. Elég balesetveszélyesnek tartom, ha a biciklis a járdán vagy az úttesten közlekedik. Ezenkívül a Segner Fitnessnél van egy hatalmas nagy homokos placc, oda jó lenne egy járda, vagy parkoló – válaszolta Babinszki Orsolya.

Babinszki Orsolya Babinszki Orsolya ©

Serényi Dávid a Faraktár utcán lévő folytonos dugóra panaszkodott, és arra, hogy a DAB-székháznál a gyalogátkelőhelyen nagyon sokat kell várni, hogy zöldre váltson a lámpa.

Serényi Dávid Serényi Dávid ©

Gajdán Andrást a reggeli Böszörményi úti dugó zavarja leginkább. Illetve ugyanitt hosszabb ideig lehetne zöld a lámpa.

Gajdán András Gajdán András ©

– A Sámsoni úton reggelente nagyon nagy a dugó – osztotta meg velünk rövid véleményét Maklaga Zsófia.

Maklaga Orsolya Maklaga Orsolya ©

– Én a bicikliutak kibővítését nagyon üdvözölném, pontosabban az elfekvő területekre. A Fancsika-tó például kirándulóterület, mégsem tud arra tekerni az ember biciklivel. A Vágóhíd utcán felfelé a járdán vagy úttesten közlekednek a biciklisek. A férjem panaszkodik a sok kátyú miatt, az igazából mindenfelé igényelne munkát. A peremrészeknél nagyon sok helyen hiányzik a burkolat. A Bocskai téren és Burgundia utcán szinte képtelenség átmenni a zebrán, csak ha éppen ott áll az illető a váltásnál – fejtette ki Tóthné Bulátkó Gabriella.

Tóthné Bulátkó Gabriella Tóthné Bulátkó Gabriella ©

F. Nagy Gábor hatalmas hibának találja, hogy a Hatvan utca és a Bethlen utca kereszteződésénél a bicikliúton van a stoptábla, de nem állnak meg a kerékpárosok. A Nyíl utca és sok más utca bőven felújításra szorulna elmondása szerint.

F. Nagy Gábor F. Nagy Gábor ©

HBN-NE | Fotó: Molnár Péter


Történelme legnagyobb közlekedésfejlesztése előtt a város
Debrecen – Májustól 52 utcát aszfaltoznak le részben vagy egészben, 11 utcában pedig új utat építenek.


Újabb Főnix terjeszti ki szárnyait a város fölé
Debrecen – A 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban minden idők legnagyobb összegű fejlesztésével újul meg Debrecen és környéke.

hirdetés