Milyen időre számíthatunk?

Milyen időre számíthatunk?

Szerdán erősen felhős, vagy borult lesz az ég és a Dunántúlon újabb kiadós mennyiségű (20-30mm) eső várható. A keleti tájakon szórványosan alakulhat ki eső, zápor, egy-egy zivatar. A kezdetben még erős északnyugati szél napközben fokozatosan mérséklődik. Reggel 8 és 14, délután 13 és 18 fok között alakulhat a hőmérséklet. Kettős fronthatással számolhatunk. Tovább fokozódik az ár-és belvízhelyzet, továbbra is kövessék a hatóságok utasításait. Az áradások miatt több út járhatatlanná vált.

Csütörtökön néha már felszakadozik a felhőzet és előbújik a nap, de továbbra is sok felhő lesz felettünk, csapadék szórványosan fordulhat elő. 18 fok körüli értékeket mérhetünk délután. Pénteken erősen felhős lesz az ég és többfelé valószínű újabb eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik.

Szombaton eleinte még borongós lehet az idő, majd egyre nagyobb területen csökken a felhőzet és kisüt a nap. Már országszerte 20 fok fölé kúszhat a hőmérő higanyszála.

Vasárnap sok-sok napsütésre, szinte derült időre van kilátás, eső nélkül. 24 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet. A jövő héten tovább erősödhet a nappali felmelegedés, kánikulai meleg köszönthet be…

– Forrás: www.koponyeg.hu

 • Egyelőre bírja a víztározó gátja Pásztónál
  fuggetlen | 2010.06.02 06:29
  Nyugalom van egyelőre a Nógrád megyei Pásztón, amelynek térségében veszélyhelyzetet hirdetett ki kedd este a Kormányzati Koordinációs Bizottság a hasznosi víztározó térségében lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt.
 • Árvíz: A borsodi utak helyzete szerdán
  boon | 2010.06.02 06:17
  Miskolc – Borsod-Abaúj-Zemplén megyei útállapotok 2010. június másodikán. Folyamatosan frissülő cikk, fontos információk az autósoknak!
 • Veszélyhelyzetet hirdettek ki Pásztó és Hasznos térségében
  fuggetlen | 2010.06.02 01:08
  Kihirdette a veszélyhelyzetet a Nógrád megyei Pásztó és Hasznos térségére a Kormányzati Koordinációs Bizottság kedden éjjel – közölte a testület ülése után Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. Több, mint 200 embert telepítenek ki.