Milyen idő lesz Hajdú-Biharban?

Milyen idő lesz Hajdú-Biharban?
Az egyik nagy hazai biztosító arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy két órán belül komolyabb vihar éri el Debrecent- értesítette szerkesztőségünket debreceni olvasónk délelőtt kilenc óra előtt tíz perccel. Mi igaz ebből? Utánajártunk.

Hamarabb ér ide a vihar 

Újabb viharra kell készülni Hajdú- Biharban. A nyugati országrész felől közeledő vihar információink szerint a “tervezettnél” korábban a hajdúság dél-nyugati részét már elérte. Mivel ez nem a nagy melegben érkezik megyénkbe, mint a két nappal ezelőtti, hanem a délelőtti órákban ér el minket, ezért kisebb körzetekben valószínű a jégeső, a viharos zivatargócok is kis körzetekben fognak leginkább pusztítani.  A zivatarokat felhőszakadásszerű eső, villámlás, erős, olykor viharos szél és egyes esetekben jégeső kísérheti!

A debreceni ég vihar előtt – Képek


Az előrejelzés szerint a csapadék-zóna csütörtök hajnalra hagyja el hazánkat, de éjszaka még heves esők várhatók, elsősorban az ország délkeleti részén.
Az SMS-ben érkező időjárás előrejelzést Pártai Lucia meteorológus megbízhatatlannak tartja. Arra kéri az embereket, inkább az interneten, időjárási radarokon keresztül kövessék nyomon a vihar alakulását.

www.eumet.hu, HAON

 

Korábbi időjárás előrejelzés:


Mérõállomások:

Debrecen Hajdúböszörmény Hajdúnánás Hajdúszoboszló
Püspökladány Berettyóújfalu Derecske Polgár

 

2010.06.15
08.00
A sokat látott katasztrófaorvos szerint a szél akár a 150 kilométeres sebességet is elérhette Hajdúhadházon Részletek>>>
 
06.33
Feltehetően többszáz millió forint kárt hagyott maga után a hétfő délutáni szélvihar, amely ritkán tapasztalható erővel csapott le a megye északi részén. Részletek>>>
23.32
Videók:

Katasztrófa sújtotta Téglás 

Romokban hever Téglás

Ellepte a víz az udvart Tégláson

Hatalmas viharkárok Tégláson – Képek

21.30
20.30

19.56

A DEKOM felhívására 20-30 önkéntes indult Debrecenből Hajdúhadházra annak érdekében, hogy segítsenek a kopaszon maradt házak tetőzetének befóliázásában. Közben favágók segédkeznek az utakra dőlt fák eltakarításában. A romatelepen információink szerint szintén nagyon rossz a helyzet, a szél sok házat és udvart teljesen széjjel vert. A lakók tanácstalanul álldogálnak az utcákon. 

19.52

Hadházon is pusztított a vihar

Az elmúlt évtizedek legnagyobb vihara pusztított Hajdúhadház térségében. Részletek>>>

19.32

Letarolta a vihar Téglást

Gyakorlatilag áram nélkül vagyunk. Minden második ház sérült, legtöbbről elvitte a tetőt a szél – összegezte a károkat Czibere Béla, Téglás polgármestere hétfőn este hét órakor. Részletek>>>

19.19

Súlyos sérülés a vihar miatt Tégláson

Egy ember súlyos sérülést szenvedett Tégláson, amikor a viharban cserép esett a fejére. Őt kórházba vitték Részletek>>>

19.15

A 4-es főút járhatatlan Hajdúhadház térségében az úttestre dőlt fák miatt

A 4-es főút járhatatlan Hajdúhadház térségében az úttestre dőlt fák miatt – erősítette meg a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának (DEKOM) vezetője, dr. Késmárky András. Részletek>>>

19.08

Félelmetes vihar Püspökladányban – helyszíni képek ( Beküldte: Karácsony Attila)

18.20

Tornácok tetejét szagatta le a szél Hajdúhadházon

Hajdúhadházon számtalan fóliasátrat borított fel a szél, tornácok tetejét szagatta le és lakóházak tetőzetét is megbontotta. Részletek>>>

18.15

Hajdú-Bihar - Nagyon sok fakidőlésről számolt be az Útinform ügyeletese. Olyan sokról, hogy nem is tudta pontosan megmondani, hol, mekkora a baj, csupán annyit közölt: folyamatosan csöngenek a telefonok, minden kolléga dolgozik. Némelyik utat egészen, másokat részben zártak el a letört, kifordított gallyak és törzsek. HBN

18.06

Több tízezren áram nélkül a Hajdú-Bihar megyében

A hétfői heves széllel, jéggel érkezett vihar az elektromos vezetékeket is tönkre tette a megyében. Részletek>>>

18.00

Járhatatlan a vasúti pálya, fák dőltek a sínekre

A Debrecen és Nyíregyháza közötti vasúti pálya járhatatlan, ugyanis több tartóoszlop kidőlt felsővezeték-szakadást okozva, valamint fák dőltek a sínekre. Részletek>>>

17.57

Egyek – Két óra tájban elsötétült az ég, majd hamarosan lecsapott a vihar Egyekre. Diónyi jéggel és óriási széllel érkezett, mely fákat csavart ki.

17.45

Hajdúböszörményben sok lakó- és középület tetőzetébe kapott bele a szél, aminek elsősorban a cserepek látták a kárát – értesültünk a hajdúvárosból. Böszörményben és környékén fákat csavart ki a vihar, több úton is fatörzsek fekszenek.
Helyszíni tudósítónk jelenti a városból: Akik eltakarítják a törmelékeket és a gallyakat, azok várják a helyiek segítségét, mert nagyon kevesen vannak.

17.33

Hajdúhadház több részén is fakidőlések akadályozzák a közlekedést. A templom egyik tornyáról leszaggatta a tetőszerkezet egy részét a vihar továbbá egy 20 négyzetméteres bádoglemezt is lefújt az orkán erejű szél a tetőről. Több fa kidőlt a településen. 

17.13

Június 14-én délután  2 óra után csapott le a vihar Balmazújvároson – írja olvasónk, Kis Gábor.
Fotók, videó


Széthasadt az akácfa 
 
 
 
/Fotók, videó: Kis Gábor/

16.20

A megyében több helyen is fakidőlések, különböző káresetek miatt kapnak riasztást a katasztrófavédelem munkatársai. Egyek, Hajdúhadház, Hajdúböszörmény és Téglás a legérintetteb területek. Hajdúböszörményben legalább 10 helyre kellett kivonulni fakidőlés miatt.

14.10

Nem mindenütt kell számítani jégesőre, de a nagy mennyiségű csapadék miatt számolnunk kell sárfelhordással, vízátfolyásokkal, illetve a csatornák is megtelhetnek. Megnövekedik a balesetveszély. Érdemes az interneten nyomon követni a radarokat.

www.eumet.hu

Felhőszakadás előtt az ég Debrecenben – Olvasóink képei


Sötétség borult Debrecenre

Futottak a vihar elől

   Az áruház parkolójánál   Megtépázta a fákat a szél  Kidőlt a faBalmazújváros parkja