Milyen fejlesztéseknek örülne Debrecenben?

Drónfotón az épülő debreceni nemzetközi iskola
Drónfotón az épülő debreceni nemzetközi iskola - © Fotó: Facebook / Papp László
Debrecen – Akad, aki parkosítana, mások egészségügyi fejlesztéseket látnának szívesen, de a belvárosi parkolás témája is előkerült. Debreceni járókelőket kérdeztünk.

Balogh Viktória, tanuló

Elsősorban az utak fejlesztésére van szükség, az utak és a közlekedés területén vannak problémák. Különböző épületekre is ráférne a felújítás, például a Nagyállomásra és a buszvégre.

Faragó Erik, tanuló

Szerintem több parkra lenne szükség, hogy zöldebb legyen a város. Nekem nagyon zsúfolt Debrecen. Emellett több állatbarát létesítmény kellene, például menhely vagy kutyasétáltató.

Ozsváthné Albert Barbara, ápolónő

Egészségügyi fejlesztést szeretnék. Kórházi dolgozó vagyok, testközelből tapasztalom, hogy ráférne a korszerűsítés az épületre és a gépekre is, ezek a területek el vannak hanyagolva.

Nagy-Belvárdi Ágnes, tanulási tanácsadó

Leginkább egészségügyi fejlesztéseknek örülnék, épület és ellátás terén egyaránt szükség volna korszerűsítésre. Az egészségügy a legfontosabb, de parkolók kialakítása is fontos lenne.

Nagy Viktor, tanulási tanácsadó

A parkolás nagy vesszőparipám. Nevetséges­nek tartom, hogy ha a belvárosban dolgozom, a Segner téren kell leparkolnom, hogy ne kelljen fizetnem. Az utakkal viszont nincs problémám.

HBN|Fotók: Kiss Annamarie


Ülésezett a debreceni közgyűlés
Debrecen - Debrecenben minden önkormányzati ágazatának több pénz jut majd mint tavaly. A debreceni önkormányzat új költségvetésében városüzemeltetésre 23 százalékkal, zöldterületi kiadásokra 28 százalékkal jut több majd, mint egy évvel korábban – ismertette Papp László, Debrecen polgármestere a h...