Milyen előnyei vannak a biciklizésnek?

Milyen előnyei vannak a biciklizésnek?
© Fotó: Pixabay
Debrecen – A biciklizés környezettudatos, gyors, egészséges és edzeni is lehet vele – legalábbis ezt mondják az általunk megkérdezett járókelők.

Csikós Dávid, hallgató

– Elsősorban környezettudatos, emellett a lelkünknek és a testünknek is jót tesz. A napi testmozgást letudjuk a biciklizéssel, sőt, ha sokan tekernének, kevesebb szmog lenne a levegőben.

Diószegi Ádám, „életművész”

– Nekem a biciklizés a gyors és egészséges közlekedést jelenti. Előnye, hogy bárhol le tudom rakni. Nemrég költöztem a városba, és a jó idő beköszöntével praktikusabb lesz majd biciklire pattanni.

Horváth Angelika, hallgató

– Olykor biztonságosabbnak tartom, mint a tömegközlekedést, nem is beszélve, hogy nem kell a buszra várni. Hamar eljutok vele a célomig, és még a tekeréssel „észrevétlenül” edzek is.

Marinkás Noémi, sminkes

– Rendszeresen használom a bicajom, télen-nyáron, hóban-fagyban. Emiatt rendszeresen karbantartom a bringám. Gyorsabb, mint gyalogosan, és egyszerűbb is, mint parkolót keresni.

Matkó Péter, vendéglátási szakember

– Én nem biciklizem, de édesapám nagyon szereti a bicajokat, és nagyon sok is van belőle otthon. Örülök neki, mert kellemes testmozgás számára, mindamellett hasznos is a boltba menet.

HBN | Fotók: Kiss Annamarie