Milyen bakikkal kell számolni a jelentkezési lap kitöltésénél?

Milyen bakikkal kell számolni a jelentkezési lap kitöltésénél?
A felsőoktatásba való jelentkezések határideje február 15-én lejár. Bunya Szabados Anikó, a Debreceni Egyetem AMTC Oktatásszervezési és Minőségbiztosítási Hivatal hivatalvezetőjének segítségével megtudhattuk, mik azok a hibák, bakik, apró figyelmetlenségek, amiket próbáljunk meg elkerülni.

Az első éppen a határidő. Nem kell ugyanis pánikba esni, nem február 15-ig kell megérkeznie a jelentkezési lapnak, hanem akkor kell legkésőbb postára adnunk. A hiánypótlás határideje pedig- tehát a most érettségizők például addig küldhetik el bizonyítványuk fénymásolatát– július 8.
Sokszor az anya leánykori neve elé egy dr. előjel is kerül. Ezt ha lehet, mellőzzük, senki nem született ugyanis doktornak.
Érdemes a lapra ráírni a megfelelő helyen a telefonszámunkat illetve az email címünket, így könnyebben elérnek minket az információkkal, pótlásokkal kapcsolatban. Amennyiben utólag észrevesszük, hogy elrontottuk a középiskolás jegyeinket, nem kell aggódni, hiszen a dokumentumok fénymásolatán úgyis rajta van a valós érdemjegy.
Amennyiben többletpontra vagyunk jogosultak, feltétlenül csatoljuk az ezt igazoló dokumentumot.

Ha igénylünk diákigazolványt, a felragasztandó fényképnek jó minőségűnek, és 3,5×4,5 cm-esnek kell lennie.

A borítékra pedig mindenképpen írjuk rá nevünket, címünket, ha ugyanis elkeveredik a levél, így visszatalálhat hozzánk.