Milyen állást találhat az ember Budaörsön?

Akt.:
Milyen állást találhat az ember Budaörsön?
Amikor álláskeresésre kerül a sor, komoly kihívást jelenthet, hogy lakóhelyünk milyen lehetőségeket tud nyújtani. Ilyen szempontból mindenképpen előnyös helyzetben vannak a nagyvárosiak, hiszen környezetükben sokkal többféle álláslehetőség található. De ha a fővárost vizsgáljuk ilyen szempontból megfigyelhető, hogy rengeteg cég telephelye vagy üzlete nem a főváros területén, hanem annak agglomerációs környezetében található.

Ezért van speciális helyzetben a kisebb városok körében Budaörs. Sokszor hívják őt Budapest nyugati kapujának mivel Budapest kilencedik kerületétől nyugatra található és mellette halad el az M0-ás és az M7-es autópálya közös szakasza. Fekvésének köszönhetően sokkal nagyobb számú munkalehetőséggel bír, mint egy átlagos húszezer fős város. Ennek okán, Budaörsön nem csak az ott lakóknak érdemes állást keresnie, de a környező településekről is megérheti ide átjárni.

Ha pedig a konkrét munkalehetőségeket kívánjuk megvizsgálni érdemes segítségül hívni egy álláskereső honlapot, hogy kutatásunk során mankóként használhassuk. Én egy a budaörsi munkák összegyűjtésével foglalkozó oldalt használtam erre a célra a cikk megírása során. Hasznos volt a kutatásomhoz, hiszen a munkalehetőségeket külön kategóriák szerint lehet keresni, amely megkönnyítette az álláspiac felmérésének állapotát.

Ami keresés közben elsőre szemet szúrhat nekünk, hogy a környéken feltűnően sok állás található kereskedelem és értékesítés témakörben. Ez a már föntebb tárgyalt hatásnak, Budapest közelségének a torzító jelensége. Sok nagyáruház települt ki Budaörs-re ilyen például az IKEA vagy a Metro cahs & carry amelyek normál körülmények között nem jelennének meg egy húszezer fős városban. Ezek a nagyáruházak kihúzzák a Budapesti tömeget Budaörsre vásárolni és így, ezek mellett az óriások mellett megjelentek nagyszámban a kisebb és specifikusabb boltok is. Ennek az együttes következménye a magas számú munkaerő kereslet a kereskedelem és értékesítés témakörben.

A másik rendkívül keresett szektor a magasan képzett mérnökök. Budaörsön található egy ipari park, amely munkaerő felszívó képesség tekintve kiemelkedő. De ha megvizsgáljuk az oldalon található mérnök állások szekcióját láthatjuk, hogy bőven van állás, ami közül lehet válogatni és nem csak a multiknál, hanem kis és középvállalkozások is keresnek nagyszámban alkalmazottakat.

Így összegezve a Budaörsi állás lehetőségeket, a legjobb elhelyezkedési lehetőségek a kereskedelmi és mérnök területen remélhetünk. De aki nem ilyen területen kutat magának állást az se csüggedjen el, hiszen a fentebb említett álláskereső oldalon 620 különböző álláshirdetés található és ezek közül az említett területek csupán kétszázat tesznek ki. Így bőven található még másféle kategóriákban is nyitott pozíciók bárki számára.