Milyen a tipikus lottózó?

Milyen a tipikus lottózó?
Az megrögzött típus minden egyes szelvényt azzal a szent meggyőződéssel ad fel, hogy most biztosan ő nyeri meg a milliókat. Nem feltétlenül játszik minden héten, de ha megteszi, akkor stratégiát alkot, súlyos ezreket tesz kockára és rengeteg szelvényt tölt ki.

A megrögzött típus olyan fifikásnak képzeli magát, hogy minden alkalommal a „majd én megmutatom, hogy túl lehet járni az eszükön” felkiáltással veszi a kanyart a lottózó felé. Amint van egy kettes találata azt valóságos önigazolásként értelmezi, miszerint a taktikája kiváló, csak folytatni kell.

A munkahelyi lottós igazából sajnálja a heti kétszáz forintot a szerencsejátékra. Tisztában van a nyerési esélyekkel, illetve esélytelenséggel, hiszen tudja, hogy a lottó ötöst elvinni szinte lehetetlen. De csak szinte, és így azt sem meri megkockáztatni, hogy munkatársai egy szép napon felmondjanak a milliók birtokában. Végül havi néhány forintból, hétről hétre abszolút kockázatkerülőként játszik.

A „most már nem merem abbahagyni” típus évek, sőt évtizedek óta játszik. A „nyerőszámok” talán már generációk óta öröklődnek és gyakran előfordul, hogy egyszer valaki réges-régen már nyert vagy nyerhetett volna a családban, vagy azok a bizonyos számok közül húztak már ki kettőt-hármat. Precíz odafigyeléssel jelöli be minden pénteken az ikszeket a szelvényen és teszi meg a nyereményt sose látott számokat.

Az „én csak a nagy lóvéra hajtok” típust csak a milliárd feletti összegek veszik rá a játékra, hiszen ezt a nagy nyereményt már nem akarja „bennhagyni”… Nem mint ha rajta múlna… Hiszi, hogy ezt így kell csinálni: elég jókor játszani és rászakadnak a milliárdok, talán, mert így van megírva.

Bármi okunk legyen is játszani, lehet valami az igazi ellendrukkerek véleményében is, miszerint csak fizetjük a bolondok adóját. De néha esélyt kell adni az álmoknak, vagy legalább annak az öt iksznek a cetlin, hogy megváltozzon az életünk…
SziZs


További szubjektív írásaink:

Gazdag ember, szegény ember

Az élet iskoláját ki kell járni

Amikor a betegség kiver az ágyból

Címkék: , , , , , , , , ,