Milliomos lesz az, aki a legügyesebb kamionos

Akt.:
Immár harmadik alkalommal mérik össze tudásukat
Immár harmadik alkalommal mérik össze tudásukat - © Fotó: 5tengelyen.hu
Debrecen – Idén ingyenes a nevezés a legnagyobb magyar kamionos versenyre.

Nem kevesebb, mint 1 millió forintos fődíjjal és A legkiválóbb magyar kamionsofőr 2015 címmel jutalmazzák idén a legügyesebb, legjobban felkészült hazai kamionost az 5 tengelyen – biztos kézzel! október 3-i döntőjén. A rangos közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenyt 3. alkalommal rendezi meg a NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága. A megmérettetés célja a legjobb vezetéstechnikai tudású versenyző elismerése mellett a közlekedésbiztonság, a közúti partnerség és a szakmai presztízs erősítése.

Vészhelyzetekben jó helyzetfelismerést, manőverezési képességet, gazdaságos vezetési stílust és rakományrögzítési-tudást is osztályoz a 3 tagú versenybizottság. Az izgalmasnak ígérkező kihívássorozat újdonsága, hogy idén nem lesz nevezési díj.

A vállalkozó kedvű versenyzők az elmúlt évekhez hasonlóan augusztus 14-ig jelentkezhetnek a nívós kamionos bajnokságra (www.5tengelyen.hu). A tavalyi versenyen már részt vett az első női jelentkező, így a szervezők idén is remélik, hogy még többen képviselik magukat a gyengébbik nemből, bizonyítva rátermettségüket. A legügyesebb hazai kamionsofőr ugyanis a nettó 1 millió forintos pénzjutalom mellett olyan szakmai elismerést szerez, mellyel nemcsak saját hírnevét, de cége elismertségét is erősíti.

Elmélet és gyakorlat

Az erőpróba résztvevői elsőként szakmai kérdésekben mérik össze erejüket egy online teszten, majd az elődöntőkön és a döntőben az ügyességi feladatok minél kreatívabb és gyorsabb megoldásában kell helyt állniuk. A végső összecsapáson a legjobbak küzdenek meg egymással Európa egyik legkorszerűbb vezetéstechnikai tanpályáján a drivingcamp Hungaryn, egy színes programokkal egybekötött családi napon.

HBN