Helyi közélet

2015.01.28. 11:15

Szagot fogott Misa, ez lett a betörő veszte

Nyíracsád - Misa a nyomkövető kutya vezette a rendőröket a gyanúsított nyíracsádi házáig.

Nyíracsád - Misa a nyomkövető kutya vezette a rendőröket a gyanúsított nyíracsádi házáig.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét 2015. január 27-én 8 óra körüli időben egy nő telefonon arról értesítette, hogy nyíracsádi családi házának melléképületét ismeretlen tettes feltörte. A helyszínre érkező rendőrök felvették a kapcsolatot a bejelentővel, aki elmondta, hogy 0 óra 15 perc körül egyszer megszólalt a riasztója, ezért kiment a kertbe, hogy megnézze mi történt, de nem látott ott senkit. A sértett reggel vette észre, hogy valaki leverte a melléképületről a lakatot, de az épületbe bejutni nem tudott. A helyszíni szemle során a vámospércsi nyomozók megállapították, hogy az ingatlan hátsó udvarának kerítését kivágta a tettes, a melléképület ablaküvegét pedig kifeszítette, azonban üres kézzel távozott.

Az elsődleges intézkedések között a rendőrök szolgálati kutyát is indítottak az ismeretlen azonosítása és felkutatása érdekében. Misa, a nyomkövető eb szagot fogott és elvezette Czecze István r. főtörzszászlós, bűnügyi kutyavezetőt egy nyíracsádi családi házig. Az ingatlanban a nyomozók elfogtak és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Vámospércsi Rendőrőrsre előállítottak egy 26 éves férfit, akit gyanúsítottként kihallgattak és bűnügyi őrizetbe vettek. B. István a bűncselekmény elkövetését elismerte. A megalapozott gyanú szerint a férfi betört a sértett szomszédjában lévő melléképületbe is, azonban ott nem talált semmi értékeset.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs a terhelttel szemben lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában