Milánóban ismét játszhatnak a gyerekek a házak udvarán

Róma, 2012. július 2., hétfő (MTI) – A milánói önkormányzat úgy döntött, hogy a lakóházak udvarait megnyitja az ott élő gyerekek előtt, ha már a forgalmas utcákon nincs lehetőségük játszani.

 

Játszótér lesz a házak udvarából! – adta hírül a milánói sajtó a Giuliano Pisapia polgármester vezette testület kezdeményezéséről beszámolva. Eddig a lakóházak működését szabályozó biztonsági előírások tiltották, hogy a házban élő gyerekek az udvaron futkározzanak, kerékpározzanak, focizzanak vagy bújócskázzanak.

Chiara Bisconti városi tanácsos ötlete volt, hogy engedjék vissza a gyerekeket az udvarokra.

Ha a motorokat és kerékpárokat lehet a közös területen tartani, miért ne lehetne ugyanott játszani is – érvelt. Javaslata értelmében egyedül a délutáni szieszta alatt nem zavarhatják játékukkal a gyerekek a lakókat, és persze éjfélig sem kiabálhatnak az udvaron.

“Valamikor Milánóban is természetes volt, hogy a gyerekek az utcán, a járdákon, az üres telkeken és az udvarokon játszanak. Mindebből csak az udvarok maradtak meg, az utcára ma már veszélyes kiengedni őket. Ha a zárt belső részen játszanak, a szüleik is nyugodtabbak” – vélekedett az önkormányzat képviselője.

Példaként Zlatan Ibrahimovicot, a Milan labdarúgócsapatának játékosát idézte, aki gyakran mondogatja, hogy házuk udvarán tanult meg focizni.

 

 

hsj \ krp \ bpt

 

MTI

Címkék:


Sporthírek