Mikula Norbert újabb világcsúcsa!

Mikula Norbert újabb világcsúcsa!
2010. október 17-én Orosháza-Gyopárosfürdőn hat nemzet részvételével rendezték a Közép-Európa Kupa Felnőtt Fekvenyomó Bajnokságot.

A versenyen Ausztria, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia és Magyarország legjobb fekvenyomói vettek részt. A verseny színvonalát jellemezte, hogy számos nemzeti csúcs született, valamint három korosztályos világcsúcs is megdőlt.

Világcsúcsot javított

A versenyen a berettyóújfalui Eötvös DSK három versenyzője – Somogyi Edina, Makrai Éva és Mikula Norbert – vett részt. Somogyi Edina a -48 kg-os súlycsoportban 57,5 kg-mal első helyezést ért el. Makrai Éva a -52 kg-os súlycsoportban 110 kg-os teljesítménnyel diadalmaskodott, amivel új junior országos csúcsot állított fel. A +125 kg-os súlycsoportban versenyző Mikula Norbert 10 kg-mal javítva az ifjúsági világcsúcsot 260 kg-os teljesítménnyel az előkelő harmadik helyezést érte el. Norbi ezzel a teljesítményével ebben az évben hatodik alkalommal javította a világcsúcsot. Ugyan ebben a súlycsoportban az osztrák színekben versenyző Evald Enzinger 330,5 kg-os teljesítménnyel a masters I. kategóriában ért el világcsúcsot, és nyerte a versenyt.

Felkészítő: Ungai János. A versenyzőket támogatták: Kontroll-Sec Kft, Móló Panzió, Ibolya Patika, berettyóújfalui CBA, Bokor Sándor.

Címkék: ,


További hírek a haon-sportoldal kategóriából