Mikor “szökik a kút” Debrecenben?

Akt.:
Mikor “szökik a kút” Debrecenben?
© Illusztráció: Molnár Péter
Debrecen – A közelben lakók kérésére kapcsolják ki a szökőkutat este 9-kor a volt tejpiacon.

Olvasónk panaszolta, hogy néhány napja Németországból érkezett vendégeinek szerette volna megmutatni a nagyerdei mélygarázs tetején található új szökőkutat, ködszínházat és a lézershow-t. Azonban hiába mentek oda kora este, éppen nem vetítettek és a működési időket feltüntető táblát sem találtak.

A polgármesteri hivataltól megtudtuk, hogy a ködszínház szökőkút része naponta reggel 8 és 23 óra 45 perc között működik. A 25 perces lézershow 21, 22 és 23 órai kezdettel látható. Ez az információ a Főnix Rendezvényszervező Kft. weboldalán, vagy a régi városháza földszintjén található Tourinform Irodában is elérhető.

– Tájékoztató tábla kihelyezésére eddig nem merült fel igény. Amennyiben idegenforgalmi, turisztikai szempontok miatt ez szükségessé válik, úgy megvizsgáljuk ennek lehetőségét – közölte a városháza illetékese.

Korai vízelzárás

Olvasónk német vendégeinek a Simonffy utcai, volt tejpiaci szökőkutat is szerette volna megmutatni, de azzal sem jártak szerencsével. Alig foglaltak helyet az egyik teraszon, amikor este kilenckor hirtelen vége szakadt a színes vízsugarak játékának. A panaszos szerint ez érthetetlen, mert meleg estéken, hétvégente több ezren ülnek beszélgetnek, iszogatnak ott, sokszor hajnalig. Azt javasolja, hogy legalább 11-ig, éjfélig működjön az ottani szökőkút.

Erre az a válasz érkezett a városházáról, hogy a Halközben lévő szökőkút korai, 21 órás elzárását a közelben lakók kérték többször is, mondván az üzemeléssel járó zaj zavarja nyugalmukat.

A változtatás jogát…

A polgármesteri hivatal megjegyezte, hogy az üzemeltetési időpontok a helyszíneken zajló programok, valamint az időjárási körülmények miatt változhatnak.

Az őszi idegenforgalmi szezon idején (szeptemberben-októberben) valamennyi szökőkút rövidített programmal működik. Augusztus 20-án pedig a Virágkarnevál rendezvényeinek zavartalan lebonyolítása érdekében a Piac utcai szökőkutak leállnak.

A szökőkutak működési ideje

A Piac utca sétálóövezetében lévő szökőkutak, – tavasztól őszig – délelőtt kilenctől este nyolcig működnek. A Petőfi téri és a Vezér utcai szökőkutakat reggel egy órával korábban kapcsolják be, a kikapcsolási idő azonos az előbbiekkel. Az említett halközi, volt tejpiaci, illetve a Csapó utcai szökőkútban kilenctől, 21 óráig lehet gyönyörködni, pancsolni. A megújult Ady Park szökőkútja és a nyugati kiskörút csobogói nyolc és 21 óra között ontják a vizet. Az Egyetem téri szökőkút nyolctól 19 óráig, a Baltazár Dezső téri reggel nyolctól, este nyolcig hűtik a környéket.​

HBN-OCs

Címkék: ,