Mikor szállítják a kidobott fenyőket?

Vízkereszt, azaz január 6-a után általában a karácsonyfákat lebontják, és a szemétbe – vagy mellé – kerülnek. Ezzel egyidőben az Ave Miskolc Kft. és a Cirkont Hulladékgazdálkodási Rt. is megkezdi a fenyőfák elszállítását.

Ladányi Szilvia, az AVE Miskolc Kft. sajtószóvivője elmondta, január 06-31. között ingyenes szállítják el a karácsony után feleslegessé vált fenyőket. Arra kérik a lakosságot, hogy a fenyőket a megszokott szemétszállítási napokon a házak szeméttárolóihoz, a szemetes konténerekhez vagy a lakóházak elé helyezzék ki.

A lakásokból kikerülő karácsonyfákat az Ave Miskolc Kft. a Bogáncs úti hulladéklerakóba szállítja, ahol azok ingyenesen, tüzelőnek átvehetők. Az idén körülbelül 30-40 ezer fenyő elszállítására készül a cég.

Elhordják tüzelőnek

A Cirkont Hulladékgazdálkodási Rt. hétfőtől szállítja el a fenyőket. Náluk azonban nincs határidő, addig szállítanak, míg van kidobott fa – tudtuk meg Üveges Zsolttól, a cég igazgatójától. – A Cirkont is arra kéri az ügyfeleit – az elmúlt évekhez hasonlóan – a szeméttároló mellé helyezzék ki a fákat. A szállítást azonban sokszor megnehezíti, hogy a kidobott fenyőket a rászorulók legallyazzák, és a vastagabb részeit elhordják tüzelőnek – mondta Üveges Zsolt.

NSZR