Járvány

2020.07.20. 11:30

Tökéletesen betartották a szabályokat a Hungaroringen

Jól vizsgázott a rendszer a koronavírus-világjárvány miatt kialakult helyzetben a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Mercedes British driver Lewis Hamilton celebrates with the trophy after winning the Formula One Hungarian Grand Prix race at the Hungaroring circuit in Mogyorod near Budapest, Hungary, on July 19, 2020. (Photo by Mark Thompson / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Mark Thompson

„Nem ilyen 35. évfordulóra készültünk, de

sportdiplomáciai és sportszakmai siker, hogy ebben a helyzetben egyáltalán tudtunk versenyt rendezni”

- fogalmazott Gyulay az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.

Hozzáfűzte: a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Mediával együtt nagy sikerként könyvelték el, hogy Magyarországra tudott jönni a futam, hiszen a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben nem voltak egyszerűek az elmúlt hónapok.

Mint mondta, nagyon be van biztosítva a verseny:

egy 75 oldalas dokumentum rendelkezett arról, milyen előírásokat kell betartani,

rendelkezett többek között a távolságtartásról, a maszkhasználatról, illetve a szükséges vizsgálatokról: az elmúlt héten 5246 tesztet végzett el a Semmelweis Egyetem, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által erre megbízott cég.

Csaknem száz konténerre volt szükség a pályán, ezekből alakítottak ki „konténerszigeteket”, hiszen nagyon szigorú előírások szerint járnak el a csapatok, egymással sem nagyon érintkeznek.

„Gyakorlatilag nekünk kellett felépítenünk az otthonukat” – fűzte hozzá Gyulay.

A beszélgetésben elhangzott, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Hungaroringen Jean Todttal, az FIA elnökével és Chase Carey-vel, a Formula One Group vezérigazgatójával folytatott szombati helyszíni tárgyaláson felajánlotta: amennyiben szükség lesz rá, akár még egy Forma-1-es versenyhétvége megrendezhető lesz idén Magyarországon.

„Örültünk a felajánlásnak” – mondta Gyulay Zsolt, ugyanakkor kifejezte reményét, hogy mindenhol meg lehet rendezni a futamokat.

„A versenyzők és a nézők sem szeretnék talán annyira, hogy ugyanazon a pályán folyjanak a versenyek. De attól függően, hogy hogyan alakul a nemzetközi helyzet, azért mi készek vagyunk erre a dologra”

- fogalmazott.

Forrás: MTI

Borítókép: Hamilton a Hungaroringen is megközelíthetetlen volt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!