Miklós Edit megkezdte az erőnléti edzéseket

Akt.:
MTI Fotó: Bruzák Noémi
MTI Fotó: Bruzák Noémi - © Az idén január közepén súlyos balesetet szenvedett Miklós Edit alpesi síző Budapesten, miután sajtótájékoztatót tartott gyógyulási folyamatáról egy fővárosi kávézóban 2017. március 22-én. Az MTK versenyzője az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett lesikló versenyt megelőző hivatalos edzésen sérült meg, jobb térdében a keresztszalag-szakadás mellett egy csontdarab letört, továbbá porcsérülése is van, illetve a bal térdében is sérültek a szalagok. A versenyző gyógytorna és masszázs segítségével gyógyul szülővárosában, Csíkszeredában.
Budapest – Alig több mint két hónappal súlyos térdsérülését követően megkezdhette az erőnléti edzéseket az alpesi síző Miklós Edit.

“Voltam ellenőrzésen, az orvos pedig meg volt elégedve, így engedélyezte, hogy megkezdjem az erőnléti tréningeket” – jelentette ki a szerdai sajtóbeszélgetésen a lesiklásban olimpiai hetedik magyar versenyző.

A 28 éves csíkszeredai születésű síző arról számolt be, hogy a bal térde már teljesen egészséges, de most már a jobb is terhelhető.

“A tervek nem változtak, ha minden megfelelően alakul, akkor szeptemberben állhatok újra sílécre. Most egy hónapig még otthon készülök, ami most már a gyógytorna mellett edzésekből is áll. Aztán újra kontrollra utazok” – mondta az MTI-nek Miklós Edit, hozzátéve, hogy súlyos sérülése ellenére többnyire jó lelki állapotban van.

Elárulta: sérülése után is követte a világkupa-futamokat televízión keresztül, s bár sajnálja, hogy nem próbálhatta ki a 2018-as, pjongcsangi téli olimpia lejtőjét, szerinte “szimpatikus a pálya nagy ívekkel, amiben nincsenek nagy letörések”.

A következő idényre vonatkozó céljaival kapcsolatban úgy fogalmazott, az elsődleges most, hogy teljesen meggyógyuljon.

Miklós Editnek január 15-én, az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett lesikló versenyt megelőző hivatalos edzésen egy jobb kanyarban szétcsúszott a lába, majd nagyot esett, egyik léce ráadásul nem oldott le és a havon csúszva nekisodródott egy kapunak is. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, hogy a jobb térdében a keresztszalag-szakadás mellett egy csontdarab letört, továbbá porcsérülést is szenvedett, illetve a bal térdében is sérültek a szalagok. Egy Innsbruck melletti magánklinikán még aznap megoperálták.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek