Mik a lehetőségek, ha nem sikerült a felvételi?

Akt.:
Mik a lehetőségek, ha nem sikerült a felvételi?
© Illusztráció: Matey István
Budapest – Nem kell elcsüggedni, ha nem sikerült bekerülni egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

Nem tudjátok, mihez kezdhettek, ha nem kerültök be egy egyetemre se a mostani felvételin? Kik és mikor jelentkezhetnek a pótfelvételire? Az eduline.hu összeszedte a fontos tudnivalókat.

A pótfelvételi kezdete

A ponthatárok meghúzása után szokták meghirdetni a pótfelvételit, ez most is várhatóan július vége lesz – a ponthatárokat csütörtökön tették közzé. A jelentkezési határidő pedig augusztus első fele.

Kik jelentkezhetnek?

Pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek, akik a 2015-ös „általános” felvételire nem jelentkeztek, vagy jelentkeztek ugyan, de sehova sem vették fel őket. Azok a diákok azonban nem jelentkezhetnek, akiket bármilyen szakra felvettek, de meggondolták magukat és mégsem ott szeretnék elkezdeni a tanulmányaikat.

Hány szakra jelentkezhetnek?

Ekkor már csak egyre, és arra is csak elektronikusan, az e-felvételi rendszerén keresztül. A ponthatárokat augusztus második felében hozzák nyilvánosságra. Fontos továbbá tudni, hogy az egyetemek és főiskolák a pótfelvételin szinte kizárólag fizetős képzéseket hirdetnek meg.

HBN


Felvételi – Nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok
Budapest, 2015. július 23., csütörtök (MTI) – Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este.