Mihály-napi nagyvéradás Debrecenben

Akt.:
Mihály-napi nagyvéradás Debrecenben
© Fotó: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete
Debrecen – Légkondicionált véradókamion várja a donorokat a hétvégi nagyvásár mindkét napján a Békessy Béla utcai kereszteződésnél.

Nem csak vehetnek, hanem adhatnak is a Mihály-napi nagyvásár látogatói a hétvégén. Véradásra invitálják őket a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének önkéntesei és munkatársai május 13-án 9.00 és 18.00 óra között, illetve május 14-én 10.00-től 17.30-ig a rendezvény Békessy Béla-Böszörményi úti kereszteződésénél álló véradókamionban. A szabadtéri programon kényelmesen, légkondicionált, zárt térben nyújthatják karjukat a segítő szándékú, önkéntes donorok. A kamionban és környékén a véradók ingyen csatlakozhatnak az internetre a legkorszerűbb, 4 G sebességű wifivel.

A vásár minden látogatójára gondoltak a vöröskeresztesek. Aki nem adhat vért életkora, egészségi állapota miatt, vagy azért, mert az elmúlt 56 napban már megtette, az a vöröskeresztes sátorban ellenőriztetheti vérnyomását, vércukor-szintjét, testtömegindexét. A gyerekeket életkoruk szerint kreatív játékok, totók, tesztek várják.

Nem csak a véradóknak, mindenkinek fontos, hogy induláskor és a nagyvásárban is fogyasszon folyadékot, étkezzen a napszaknak megfelelően, és hozza magával személyi igazolványát, lakcím- és TAJ-kártyáját – figyelmeztet a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

A Hajdú-Bihar megyei véradások helyszíneit és időpontjait itt tekinthetik meg, a teljes hazai listát pedig a veradas.hu oldalon.