Migránshelyzet: „Európa jövője, unokáink élete a tét”

Debrecen – Európa vezetése odáig sem jutott el, hogy felfogja a most zajló újkori népvándorlás, vagyis a probléma nagyságát, pedig Európa jövője, gyermekeink, unokáink élete a tét​.

Az átlagemberek értetlenül figyelik, hogy az érvényben lévő törvényeket, szabályokat figyelmen kívül hagyva bevándorlók ezrei árasztják el Európát és hazánkat – fogalmazott Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke sajtótájékoztatón szerdán.

Elfogadhatatlan a migránsok viselkedése, sokan nem is azok; elfogadhatatlan hogy a liberálisok és kommunisták haszonszerzésre használják e rendkívüli helyzetet, s felháborító, hogy újabb feljelentésekre készülnek az Unió bizottságainál – emelte ki. – Hajdú-Bihar megye, ezen belül a dél-nyírségi erdőspuszták lakossága, együtt érez a menekültekkel, de nem támogatja a más kultúrával rendelkezők tömeges beözönlését. A magyar emberek a nemzeti konzultáción döntöttek, hogy az országot meg kell védeni. Világossá vált, hogy a bevándorlás és a terrorizmus térnyerése összefügg. Akik két hete még „lenácizták” hazánkat és Orbán Viktort, azok ma akár fizikai kényszerrel is megvédik határaikat. Minden elismerésünk a helyzetet higgadtan kezelő magyar embereké, a magyar rendőröké, a honvédségé, a karitatív szervezeteké, számítunk rájuk – mondta Tasi Sándor.

HBN