Miért szeretjük Debrecent?

Akt.:
Miért szeretjük Debrecent?
© Illusztráció: Matey István
Debrecen – Április 11-én nemcsak József Attila születésnapjára emlékezünk, de ekkor ünnepeljük a magyar költészet napját és nem mellesleg Debrecen Város Napját is. Ez utóbbi ihlette az ötletet, hogy megkérdezzük az embereket, miért szeretik a cívisvárost.

puskas_ferenc_Puskás Ferenc, egyetemi hallgató

Egyetemistaként úgy gondolom, hogy a város kielégíti a fiatalok igényeit. Van helyben mozi és színház is, ami szerintem pozitívum, de inkább a barátokkal, ismerősökkel beülünk valahova.

tar_florian_Tar Flórián, egyetemi hallgató

Szerintem mindenképpen előnyös, hogy a többi nagyvároshoz képest itt nincs olyan nagy nyüzsgés. A fiataloknak van arra lehetőségük, hogy kikapcsolódjanak, élvezzék az életet.

major_gabriella_Major Gabriella, recepciós

A főtér nagyon szép, de szerintem több kulturális programot is szervezhetnének a városban. A zenei fesztiválokon szívesebben meghallgatnék több nemzetközileg is elismert előadót.

lempak_szilvia_Lempák Szilvia, quality menedzser

Szeretek Debrecenben élni, ez az otthonom. Meglátásom szerint egy nagyon élhető városról beszélhetünk. Mindenki megtalálja a maga érdeklődésének való kikapcsolódási lehetőségeket.

HBN | Fotók: Matey István


Debrecen - A Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által létrehozott Tehetséges Debreceni Fiatalokért Közalapítvány Kuratóriuma pályázatot hirdetett olyan 14-19 év közötti debreceni fiatalok számára, akik a tudomány, a művészet, a technika, az oktatás, a sport és egyéb területeken komoly teljesít...

Debrecen - A városnapon tartott ünnepi közgyűlésen egyebek mellett átadták a díszpolgári címeket, a Pro Urbe-, a Mecénás-, és a sajtódíjakat. Ezt a várost ismerni és szenvedélyesen szeretni kell” – ezzel a Szabó Magda-idézettel kezdte a Debrecen Város Napja alkalmából a Kölcsey Központban tartott ...