„Miért Podolski rúgta?"

„Miért Podolski rúgta?"

Fodor Marcell csalódott a Nationalelfben, de továbbra is a németeknek szurkol.
A DVSC-TEVA hátvédje a német futball nagy rajongója, a fehér-fekete válogatott és a Bayern München iránti vonzalma már-már legendás. Kézenfekvő volt tehát, hogy őt kérjük meg arra, értékelje a Németország–Szerbia világbajnoki mérkőzést.

Jól kezdődött a találkozó, látható volt, hogy mindkét gárda nagyon akart, bár nagy helyzet az elején még nem alakult ki. Miroslav Klose kiállítása azonban megváltoztatta a játék képét. Jómagam a két sárga lapot jogtalannak éreztem, ilyen szabálytalanságokból ezer van egy meccsen, bár a bíró következetes volt olyan szempontból, hogy szórta a lapot mindenkinek…

Kimaradt helyzetek

Sajnos, nem sokkal a kiállítás után meg is szerezték a vezetést a szerbek. A szünet után mindent egy lapra téve rohamoztak a németek, de minden helyzetüket elpuskázták, elsősorban Lukas Podolski révén. Amikor büntetőhöz juott a Nationalelf, mondtam is a többieknek, akikkel együtt néztem az összecsapást, hogy: miért Podolski rúgja, amikor eddig még csak a kapu felé sem rúgott? A kimaradt büntető megtörte Németországot, bár az utolsó percekben még egy tizenegyestől megfosztotta a Lőw-gárdát a bíró – elemezte a látottakat Fodor.

Borzasztóan nehéz dolguk lesz

A védő szerint még bármi megtörténhet a későbbiekben, de nem a német együttest véli a legesélyesebbnek a vb-aranyra. Azt mondom, előbb jussanak túl a csoportkörön a németek, aztán tervezgessenek, mert Ghána ellen borzasztó nehéz dolguk lesz. Ha itt lenne Michael Ballack és lenne egy vérbeli, gólvágó csatáruk, akkor akár a négy közé is bejuthatnának, de így azért ez jóval nagyobb bravúr lenne.

 HBN-TN