Miért őket látjuk?

Miért őket látjuk?
© Illusztráció: AFP
Sokan kérdezik, miért látni olyan sok életerős, fiatal, egyedülálló férfit a menekültek között? A válasz egyszerű: mert nekik van a legnagyobb esélyük túlélni a több ezer kilométeres utat, a sok gyaloglást, viszontagságot, s utána valamiféle munkát találva pénzt juttatni hátramaradt családtagjaiknak, hogy ők is kimenekülhessenek a földi pokolból vagy valamely törökországi táborból. Sz. Fabók Ágnes írása.

Emellett, akadnak köztük olyanok is, akik család nélkül, egyedül „szöknek”, mégpedig a besorozás, s ezáltal a biztos halál elől. Kevesek indulnak eleve csoportosan, hiszen az a Szíriából vagy Afganisztánból való kijutás esélyeit csökkenti, ám később annál jobban örülnek, ha nem kell egyedül folytatniuk útjukat idegen országokon át, ahol számukra ismeretlen nyelven beszélő, sokszor ellenséges emberekbe botlanak. Hogy drága telefon vagy pénz van náluk? Ez is érthető. Előbbi a kapcsolattartás, utóbbi a Nyugat-Európába való megérkezés záloga, melyet a család adott össze egy jobb élet reményében.

– Sz. Fabók Ágnes –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés