„Miért nem akkor kezdeményeztek közgyűlést?”

„Miért nem akkor kezdeményeztek közgyűlést?”
Debrecen – Rendkívüli közgyűlésen várnának magyarázatot a debreceni MSZP-sek Kósa Lajos elmúlt heti, nagy vihart keltő kijelentései kapcsán. A Fidesz-frakcióvezető szerint viszont nem érte kár a cívisvárost a forint gyengülése miatt.

Az MSZP szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva dr. Papp László, a közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője többek között kifejtette: a polgármester múlt csütörtöki kijelentése az államháztartás és költségvetés május 31-i állapotának – egyébként a gazdasági elemzők által akkor már ismert – adatain alapultak.

– A szocialista kormány működésének befejezésekor – az év első 5 hónapjában – a költségvetési hiány elérte a 2010-re tervezett 87%-át. Ez az adat 2009-ben 67%, 2008-ban 52% volt. Csupán ez az adat is egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a Bajnai-kormány felelőtlen, a gazdasági stabilitást veszélyeztető költségvetési politikát folytatott, amely miatt elengedhetetlen volt a pontos helyzetértékelés és az új kormány által az azonnali intézkedések meghozatala – fogalmazott Papp László, hozzátéve:

 – Az elmúlt napok árfolyamingadozása alapvetően az államháztartási hiány mértékével áll összefüggésben, és hasonló vagy ennél rosszabb árfolyama a forintnak a szocialisták kormányzása alatt több alkalommal volt. Akkor miért nem kezdeményeztek a szocialisták rendkívüli közgyűlést?

Tekintettel arra, hogy a város negyedévente törleszti hiteleit és ez az elmúlt időszakban nem volt esedékes, így az árfolyamváltozás az önkormányzat számára többletterhet nem jelentett – jegyezte meg a frakcióvezető.

Rendkívüli közgyűlésen várnának a szocialisták magyarázatot Kósa Lajostól

MSZP: Csődveszélyt említeni egyenlő az öngyilkossággal

Kósa államcsődtől tart

Vita Kósa Lajos kijelentései miatt

LMP: Pánikkeltéssel igazolja a Fidesz, hogy nem tudja teljesíteni ígéreteit