Helyi közélet

2007.12.16. 08:59

Gyöngyöt fűztek, díszt festettek

<p>Nyírábrány – Kellemes karácsonyi zene, sütőtök, citromos tea és reggel sült mézes sütemény illata csalogatta a határmenti község művelődési házának nagytermébe mindazokat, akik kíváncsiak voltak a második alkalommal megrendezett adventi kézműves napra.</p>

A helyi óvoda dolgozói által szervezett délelőttre december 15-én került sor, ahol szülők, gyerekek, és az óvoda dolgozói igazi karácsonyi hangulatban, együtt készülhettek a közelgő ünnepre.

Az óvó nénik már napokkal előbb elkészítették azokat az igényes, ízléses ajándék –és dísztárgyakat, amit aztán a vásársarokban a szülők kínálgattak. A művelődési házba érkezőket előbb étellel, itallal kínálták, majd mindenki megkereshette csemetéjének leginkább tetsző elfoglaltságot.

Az egyik asztalnál képet, a másiknál ablakdíszt festettek az apró kis kezek, óvó nénik, dajka nénik segítségével fenyődísz készült papírból, színes gyurmából. Kovács Krisztina, és Karola anyukájuk segítségével asztali díszt állítottak össze, Blascsák Botond és Fruzsina pedig, akik Debrecenből nagymamájukhoz érkeztek vendégségbe, jégcsapdíszt fűztek gyöngyből.

A délelőtt derekán, míg megpihentek a szorgos kis ujjak, a budaábrányi óvoda apróságai betlehemes játékkal szórakoztatták társaikat és a vendégsereget. Az önkormányzat az anyagok költségével, a szülők, vendégek pedig a dísztárgyak megvásárlásával járultak hozzá a kézműves nap sikeréhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában