Miért jó biciklizni?

Miért jó biciklizni?
Debrecen – Egy brit felmérés szerint az élvezeti érték a legfontosabb érv a kerékpározás mellett.

Sokan tekernek egészségügyi és takarékossági okokból is, de számos biciklista számára szempont a mozgásforma környezetbarát jellege. Egy brit felmérés szerint az élvezeti érték a legfontosabb érv a kerékpározás mellett.

Pozitív hozadékok

Egy kerékpárhasználatot ösztönző program támogatásául készítette friss felmérését a brit YouGov, amely szerint számos pozitív hozadéka van a biciklizésnek. A kutatás során reprezentatív minta alapján általános fogyasztói véleményt is mértek, de kérdezték a biciklizést sportszerűen űző válaszadók véleményét is. Mindkét csoport esetén a megkérdezés feltétele volt, hogy a válaszadók legalább havi egyszer biciklire üljenek.

A válaszok szerint mindkét csoport számára a legfontosabb érv a kerékpár mellett, hogy örömüket lelik a tekerésben. A sportolók 82, a reprezentatív mintában résztvevők 70 százaléka emelte ki az élvezeti értéket. Szintén nyomos érv a kerékpározás mellett a mozgás, és így a kondíció megőrzése. Ez a sportolói csoport 78, a reprezentatív csoport 58 százaléka számára fontos. A bicikli költséghatékony és környezetbarát döntés is lehet.

HBN