Miért érdemes felvételizni a Debreceni Egyetemre?

Miért érdemes felvételizni a Debreceni Egyetemre?
A Debreceni Egyetem a legszínesebb oktatási palettával rendelkező felsőoktatási intézmény az országban, hiszen egyedülállóan tizenöt karral rendelkezik, amelyeken az idén is számos új szakot indítanak.

Az ország második legnépszerűbb egyetemének nemcsak a jelentkezők közötti kedveltségi indexe magas. A lediplomázottak körében végzett követési rendszerek által kimutatott eredmények alapján ismert az is, hogy a leendő munkáltatók szívesen alkalmazzák a Debreceni Egyetemen bizonyítványt szerzett munkavállalókat – tudtuk meg Dr. Jávor Andrástól, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettesétől.

Nem csoda a rendkívüli érdeklődés egyik részről sem, hiszen az elméleti képzésen kívül a gyakorlati tudásra is kiemelt hangsúlyt fektet az intézmény. A tizenöt kar mindegyik szakához kötődik egy-egy olyan munkaadói – és gazdalkódói kapcsolatrendszer kapcsolatrendszer, amely az elhelyezkedést segítve előnyös pozícióba helyezi az itt végzett diákokat.

Nem kellenek a kettestanulók?

Két igen fontos változás következett be idén a felvételi rendszerben. 2010-től a bejutáshoz szükséges minimális ponthatár kétszáz pontra emelkedik a korábbi százhatvanhoz képest, – tájékoztatta Dr. Jávor András a HAON-t – amely a korábbi kettes középiskolai átlagról hármasra emeli az elvárást.

Ám nem záródnak be az egyetem kapui a 160 és 200 közötti pontszámot elért hallgatók előtt sem. Számukra a felsőfokú szakképzés nyújt továbbtanulási lehetőséget, ahonnan később akár kreditbeszámítással, tantárgyak elismertetésével tovább tudnak lépni az alapképzési területekre. Így a „későn érő diákok” is bekerülhetnek az egyetemi képzésbe.
A másik fontos változás, hogy az orvosi, fogorvosi és gyógyszerész képzéseken 2010-től emelt szintű érettségi a bemeneti követelmény. A döntés már két évvel korábban megszületett, amely azért lép csak most hatályba, hogy az ezen pályákra készülő középiskolásoknak lehetőséget biztosítsanak a tervezésre és a megfelelő felkészülésre.

Milyen új szakokat indít a Debreceni Egyetem? Melyek a legnépszerűbb képzések? Nézze meg a videót!