Miért éljünk a zabbal?

Miért éljünk a zabbal?
© Fotó: GettyImages
Debrecen – Kezdetben gyomnövényként ismerték a zabot, pedig…

Sokan, sokáig tartották úri mulatságnak és divathóbortnak a zabpehely fogyasztását. Ennélfogva nem is éltek vele. Közülük sokan már azt mondják: sajnos. Sajnos, mert leéltek sok-sok évet úgy, hogy nem élvezték a zabpehely egészségre gyakorolt kedvező hatásait.

Érdemes élni vele

A zab kalászos növény, amely viszonylag későn jutott el a termesztésig. A hűvösebb, csapadékosabb éghajlatot kedveli, ilyen viszonyok között bővebben terem, legtöbbet Észak-Amerikában és Oroszországban termesztik.

A zabszemeket malomüzemi tisztítás és előkészítés után, gőzöléssel, hengerek közti lapítással alakítják át zabpehellyé. A zabpehely tartalmazza a zabszemekben lévő táplálkozás élettani szempontból fontos alkotóelemeket, fehérjéket, élelmi rostot, természetes vitaminokat és ásványi anyagokat.

– Faar Ida –








hirdetés