Sport

2015.08.26. 18:28

„Minden ember számára az egészség a legfontosabb” - Interjú Sopronyi Anettel

Debrecen - Sopronyi Anett elégedett az elért eredményeivel, de apró hiányérzete azért mégis akad.

Debrecen - Sopronyi Anett elégedett az elért eredményeivel, de apró hiányérzete azért mégis akad.

Sopronyi Anett keretbe foglalta sportkarrierjét, a DVSC volt az első profi klubja, s a debreceni egylet lett a végállomás számára. A felkészülés elején még úgy tűnt, sikeres volt az a három hónap, ami pihenéssel, gyógytornával és rehabilitációs edzésekkel telt, s a gerincsérv okozta korábbi problémákat elfelejtheti az átlövő. Ám közvetlenül az alapozás előtt kiderült, a 28 esztendős játékosnak egészségügyi okok miatt véget kell vetnie karrierjének.

Mennyire döbbentette meg a tény, hogy be kell fejeznie a pályafutását?

Sopronyi Anett: – Nem sejtettem, hogy mi vár rám, mivel nem voltak fájdalmaim. Csináltunk egy MRI-t, amit több orvos is megnézett, s mindannyian azt mondták, hogy rosszabbodott a helyzet. A porckorongsérv nem vicc, akár bele is rokkanhat az ember, így nem volt más választásom.

Nehéz volt elfogadnia, hogy profi szinten nem kézilabdázhat tovább?

Sopronyi Anett: – Mivel korábban már átéltem, milyen fájdalmakkal jár ez a probléma, így már tudom, az ember számára az egészség a legfontosabb! Az első két nap nagyon nehéz volt, de rengeteget beszélgettem a férjemmel, s helyére kerültek a dolgok.

Profi karrierje 2002-ben kezdődött, játszott a magyar élvonal több csapatában, bajnok lett Spanyolországban és Szerbiában, szerepelt a Bajnokok Ligájában, s 23 alkalommal magára ölthette a címeres mezt is. Van valami hiányérzete a pályafutásával kapcsolatban?

Sopronyi Anett: – Sok helyre eljutottam a kézilabda által, ráadásul képviselhettem a hazámat az Európa-bajnokságon. Rengeteg olyan dolgot elértem, amit más nem, ennek ellenére van hiányérzetem. Nagyon vágytam rá, hogy kijussak az olimpiára, s jó lett volna több időt Spanyolországban tölteni. De ne legyen telhetetlen az ember!

Volt olyan dolog a kézilabdás évek alatt, amit mai fejjel másként csinálna?

Sopronyi Anett: – Minden csapatomnál voltak pozitív és negatív élményeim, azaz nincs olyan, amit teljes mértékben kitörölnék. Ha volt is rossz döntésem, abból mindig tanultam.

A Lokiban kezdődött, és ott fejeződött be a pályafutása, de nem szakadt el a klubtól. Milyen feladatokkal bízta meg a klubvezetés?

Sopronyi Anett: – Hivatalosan sportmunkatárs vagyok, és elég sokrétű a feladatom, többek között én tartom a kapcsolatot a szponzorokkal és az utánpótláscsapataink orvosi stábjával. De ezen kívül mindenben segítek, amiben tudok.

Hosszú távra tervezi ezt a munkát?

Sopronyi Anett: – Az majd kiderül. Az első év után átbeszéljük a tapasztalatokat a klubvezetéssel, s közösen döntünk az esetleges folytatásról.


Adatlap: Sopronyi Anett

  • Születési idő: 1986. november 27.
  • Születési hely: Debrecen
  • Beceneve: Sopi
  • Családi állapota: férjezett
  • Sportága: kézilabda
  • Posztja: jobbátlövő
  • Profi klubjai: DVSC, Hajdunánás, Dunaferr, Nyíradony, Hódmezővásárhely, Itxako Navarra (spanyol), RK Zajecsar (szerb)
  • Válogatottság: 23 meccs/41 gól
  • Legkiemelkedőbb eredményei: spanyol bajnok (2012), spanyol kupagyőztes (2012), szerb bajnok (2013), szerb kupagyőztes (2013), főiskolás világbajnoki aranyérmes (2010), magyar bajnoki ezüstérmes (2011), kétszeres Magyar Kupa-ezüstérmes (2008, 2011)

  • Debrecen - Sérülése miatt tavasszal már nagyon sokszor hiányzott a Lokiból Sopronyi Anett. Készült a visszatérésre, s úgy tűnt elfelejtheti a porckorongsérvet. Ám a kontrollvizsgálatok sajnos nem ezt igazolták. Az átlövővel a klub honlapja készített interjút.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!