Miért bújunk ágyba valakivel? Kiderült, mi hajtja a leginkább a magyarokat (18+)

Akt.:
Miért bújunk ágyba valakivel? Kiderült, mi hajtja a leginkább a magyarokat (18+)
© Illusztráció: getty images
Budapest, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc – „Drágám, ma ne, fáj a fejem!”, „Felébrednek a gyerekek!” – két gyakori indok, ami miatt az intim közeledést elhárítja valamelyik fél. Ezeket már jól ismerjük, de vajon mi van a másik oldalon, azaz miért fekszünk le valakivel? Nemzetközi kutatások szerint annak, hogy két ember ágyba bújjon, több mint 200 féle oka lehet, amiből 10-20 leggyakoribb motivációt említenek rendszerint a felmérések. Egy több mint 3000 internetező bevonásával készült kutatásából kiderült, hogy a magyarok milyen motivációk alapján bújnak ágyba partnerükkel.

A három legfőbb mozgatórugó: az élvezet, a szexuális kíváncsiság és a partner újdonságának varázsa. A sorrend megegyezik a férfiak és nők esetében, az viszont elgondolkodtató adat, hogy a nők 23%-a soha nem feküdt még le azért mással, hogy élvezze az együttlétet (a férfiaknál 13% az arány).

szexrandi_tablazat

Minden második válaszadó bújt már ágyba kifejezetten azért a párjával, hogy szerelmét kifejezze irányába. Érdekesség, hogy a férfiaknál (és a fővárosiaknál) ez gyakrabban fordul elő, mint a nők, vagy a vidéken élők életében. A férfiaknál ugyanígy gyakoribb motiváló ok az is, hogy érezzék, hogy a másik szerelmes beléjük, holott ezt korábban inkább a nőkre érvényes mozgatórugónak gondoltuk volna.

A nők számára az önbizalom növelése és a gyengédség megélése fontosabb tényező, ha ágyba bújnak valakivel, derült ki a Szexrandi.hu kutatásából. A gyengébbik nem számára kevésbé fontos a partner újdonságának varázsa vagy a nemi vágy csökkentése, amik inkább a fiatalokra és a férfiakra jellemző motivációs tényezők.

Sokat hallhatunk az úgynevezett „bosszúszexről”, vagy kifejezetten olyan szexuális viszonyról, aminek egyetlen célja, hogy valakit féltékennyé tegyen. Nos, mindkettő csupán 2-3%-ban fordult elő a kutatásában résztvevők eddigi szexuális kapcsolatai között. Mondhatni tehát, hogy ez egyáltalán nem tipikus viselkedési forma, bár a nőkre és a harminc alattiakra valamivel jobban jellemző mindkettő.

A válaszadók 12%-a számolt be arról, hogy kifejezetten utódnemzési céllal bújt már ágyba választottjával és csupán 5%-a árulta el, hogy előfordult már, hogy kötelességből feküdt le a párjával. Ez utóbbi indok leginkább a 30-40 év közöttieknél gyakoribb.

Minden ötödik válaszadó számolt be arról, hogy feküdt már le azért valakivel, hogy depresszióját vagy a felgyülemlett stresszt csökkentse ezáltal. Ha tehát túlságosan stresszesek vagyunk, bújjunk ágyba partnerünkkel. Sokaknál ez már bevált taktika.

Forrás: szexrandi.hu.


Videó: Kiderült, milyen gyakran szexelnek és néznek pornót a magyarok (18+)

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Egy online kutatásból kiderült, hogy milyen gyakran okoznak örömet maguknak, avagy a párjuknak a magyarok. S az is, hogy mennyi pornót néznek, illetve, hogy mindig élvezik-e az intim együttléteket.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .