Autó - Motor

2013.04.03. 11:31

Borsay Szabolcs: célkeresztben a NitrOlympx

Tovább terjeszkedik a Tomracing Motorsport Team. A csapat tulajdonosa, Miklósy Tamás újabb motorossal állapodott meg, igaz most nem a gyorsasági szakágból csatlakozik valaki a gárdához, hanem egy korábbi magyar bajnok dragversenyző, Borsay Szabolcs.

Tovább terjeszkedik a Tomracing Motorsport Team. A csapat tulajdonosa, Miklósy Tamás újabb motorossal állapodott meg, igaz most nem a gyorsasági szakágból csatlakozik valaki a gárdához, hanem egy korábbi magyar bajnok dragversenyző, Borsay Szabolcs.

A 2002-ben Guinness rekordot felállító – 200,78 km/óra végsebesség menetiránynak háttal ülve a motoron – sportoló a 2013-as évben a teljes magyar bajnokság mellett egy-két Európa bajnoki futamon szeretne indulni, köztük az augusztus 9-11-ei hockenheimi NitrOlympx-en.

Borsay Szabolcs: „Az idei évben egy teljes szezont versenyzek végig a Magyar Köztársaság Dragbike bajnokságának Competition kategóriájában, ahol egyértelmű célom visszahódítani korábbi, 2009-es magyar bajnoki címemet. Az öt hazai verseny mellett egy-két Európa bajnoki futamon is szeretnék részt venni, amelyek közül a legbiztosabbnak a 28. NitrOlympx-en való indulásom tűnik. A hockenheimi viadalon már azzal is elégedett lennék, ha az időmérő edzésen kvalifikálni tudnám magam a versenyre, ahol a legjobb nyolc állhat rajthoz. Mind a hazai mind pedig a nemzetközi megmérettetéseken a tavalyi motorommal indulok, ami komoly fejlesztésen esett át: egy új, 1640 köbcentis Suzuki blokk került a régi helyére, amely közel 330 lóerős teljesítményre képes. Nagyon bízom abban, hogy idén nem lesz gondom a beállításokkal, és akár egy 7,5-7,6 másodperces eredményt is el tudok érni.”

Miklósy Tamás: „A tudatos építkezésnek köszönhetően a Tomracing Motorsport Team a jövőben a technikai sportok egy újabb, harmadik szakágában is jelen lesz. Szabival már nagyon régóta ismerjük egymást, és csak idő kérdése volt, hogy mikor csatlakozik hozzánk. Korábban szponzori ütközések miatt nem jöhetett létre a közös munka, mára azonban az effajta akadályok elhárultak. Ugyanakkor fontosnak tartom megemlíteni, hogy egyik szakág sem vesz el egy fillért sem a másik kasszájából. A nemzetközi mezőnyben Szabitól és motorjától nem várhatunk csodákat, ám arra mindenképpen képesnek tartom, hogy maximálisan helytálljon, akár bravúros teljesítménnyel rukkoljon elő.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!