Mick Schumacher jövője pirosra lett színezve

Mick Schumacher elkötelezte magát a Ferrarihoz
Mick Schumacher elkötelezte magát a Ferrarihoz - © Fotó: AFP
Maranello – Igaznak bizonyult a motorsport.com olaszországi kiadásának értesülése, miszerint Mick Schumacher csatlakozik a Ferrari juniorprogramjához.

Bár korábban Mick Schumacher nem szerette volna elkötelezni magát egyetlen Formula–1-es istálló utánpótlásprogramjával sem, mégis egyre inkább erősödtek a pletykák arról, hogy édesapja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher után a regnáló F3-as Európa-bajnok is csatlakozhat a Ferrari családhoz – számolt be róla az nso.hu.

Szombaton végül hivatalos közleményt adott ki az olasz istálló, így biztossá vált: Mick Schumacher a Ferrari akadémiájának új tagja, így a jövőben élvezheti a maranellóiak támogatását. „Izgatott vagyok, amiért megállapodtunk a Ferrarival” – mondta a 19 éves versenyző. „A jövőm a motorsportban pirosra lett színezve, amiért a Ferrari akadémiája és a Scuderia Ferrari család tagja lettem. Ez óriási lépés a számomra, és csak profitálhatok a hatalmas szaktudásból, ami felhalmozódott itt. Biztos, hogy mindent kihozok ebből, ami segít elérni az álmom, vagyis hogy a Formula–1-ben versenyezzek.”

HBN