Mick Schumacher is képben a Toro Rossónál

A 19 éves Schumacher minden vágya az F–1-es szereplés
A 19 éves Schumacher minden vágya az F–1-es szereplés - © Fotó: AFP
Budapest – A Toro Rosso pilótaproblémái tehetik lehetővé Mick Schumacher számára, hogy a vártnál hamarabb bemutatkozzon a Formula–1-ben.

A Motorsport információi szerint ugyanis Michael Schumacher 19 éves fiának neve is felmerült az olasz kiscsapatnál a jövő évi versenyzőfelállást illetően – írja az nso.hu.

Tízből hatot megnyert

Mick Schumacher jelenleg a Formula–3-as Eb-n szerepel, két versenyhétvégével és hat futammal a szezon vége előtt a bajnoki tabella második helyén áll, hátránya mindössze három pont az első Daniel Ticktummal szemben. Schumacher ráadásul nagyszerű formában van: az előző tíz versenyből hatot megnyert.

Felvetődött tehát, hogy a Formula–1-es debütálás a vártnál hamarabb történhet meg, a Motorsport szerint ugyanis a Red Bull érdeklődését is felkeltette, amely fiókcsapata, a Toro Rosso nincs könnyű helyzetben a jövő évi pilótafelállását illetően.

Az már biztos, Pierre Gasly a nagycsapatnál folytatja 2019-ben. Amennyiben Schumacher az első háromban végez a Formula–3-as Európa-bajnokságban, meglenne a szükséges 40 pont a szuperlicenchez, amelyhez a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) kötötte az F1-es debütálás lehetőségét.

HBNSporthírek