A karneválra rend lesz, ígérik

Akt.:
A karneválra rend lesz, ígérik
Gőzerővel dolgoznak a nyugati kiskörút kivitelezésén – írtuk július közepén, legutóbb – kedden – pedig arról számoltunk be, hogy elkezdték elültetni az út közepén a díszkörtefákból álló „zöldfal” telepítését.

Az elmúlt hetek hőségriadói miatt átmenetileg sem lehetett kikapcsolni az áramot a nyugati kiskörút Arany János és Hatvan utca közötti szakaszának építése során, így viszont bizonyos elektromos munkákat (közvilágítás, forgalomirányító jelzőlámpák, stb.) nem sikerülhetett időre elvégezni. Ezért az építkezésre a tervezett augusztus 20-ai határidő helyett egy hónappal többet kapott a kivitelező Duna Aszfalt Kft. – mondta el a Naplónak szerdán Pajna Zoltán. Debrecen gazdasági ügyekért felelős alpolgármesterétől megtudtuk: az érintett Arany János, Bajcsy-Zsilinszky, Hatvan, Simonffy és Széchenyi utcákon a virágkarneválra helyreáll a korábbi forgalmi rend, míg a most épített úton augusztus 20-án már sem szalagkordonok, sem más útakadályok nem nehezítik az átkelést (az aszfaltozással a héten végeznek). Sőt, ha a kivitelező és a városvezetők megegyeznek, akár ideiglenes parkolóhelyeket is kijelölnek a munkaterületen. Az 538 méteres új szakaszt valószínűleg augusztus végétől használhatják a gépjárművezetők.

Az 1,2 milliárd forintos uniós beruházástól – amely Debrecennek 350 millió forintjába kerül – jelentős ingatlanfejlesztést várnak, és azt, hogy enyhít a belvárosra terhelődő járműforgalmon.

Kérem a következőt!

Előreláthatóan még ebben a hónapban kiírják azt a pályázatot, amely révén pénzt nyerhetünk a következő, Arany János utcától az Erzsébet utcáig terjedő, hasonló hosszúságú szakasz elkészítésére – válaszolta kérdésünkre Pajna Zoltán, hozzátéve, hogy az említett területen teljes egészében megtörtént a szükséges kisajátítás, sőt már bontanak. Ez a beruházás nem igényel önerőt a várostól. Optimális esetben – tette hozzá az alpolgármester – a közbeszerzési eljárás jövő tavaszra lezárulhat, s 2014 nyarára elkészülhet a kiskörút újabb szakasza. A harmadik, utolsó, Hatvan és Mester utcák közötti rész valamikor 2014 és 2020 között készülhet el.

RaLA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .