Mi történik, ha két lányt gázolnak el a zebrán?

Akt.:
Mentési bemutató Debrecenben
Mentési bemutató Debrecenben - © Fotó: police.hu
Debrecen – Diákoknak tartottak mentési bemutatót a rendőrök a társszervekkel közösen Debrecenben, a biztonságos közlekedés jegyében.

A Debreceni Rendőrkapitányság 2014. június 11-én több mint 100 általános iskolás számára tartott balesetmegelőzési programot a Nagyerdei Kultúrparkban található KRESZ park területén. A vakáció előtt fontos felhívni a gyerekek figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekkel kapcsolatosan.

A mentési bemutatóban egy kerékpáros a kijelölt gyalogos átkelőhelyen két gyalogost gázolt el, akik közül az egyik eszméletlenül feküdt az úttesten, míg a másik fejsérülést szenvedett. A kiérkező mentősök a rendőrök közreműködésével kezdték meg a sérültek ellátását. A mentési bemutatónak nagy sikere volt. A sérültek a Magyar Vöröskereszt Debreceni Szervezetének az önkéntesei voltak. A bemutató után az Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomás munkatársai rövid előadást tartottak a balesetek helyszínén végrehajtandó teendőkről, protokollokról, valamint a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai is elmondták az ezzel kapcsolatos legfontosabb információkat.

A program keretében a gyerekek megismerkedhettek a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedés alapjaival is.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –