Mi történt pénteken Hajdú-Biharban?

Tudjon meg tőlünk mindent a legfontosabb eseményekről és hírekről melyek megyénkben történtek!

Milyen idő lesz Hajdú-Biharban?

Éjszaka is borús lesz az ég. Számottevő csapadék hajnalig nem valószínű. Szombaton borongós idő, délután átmeneti havas eső, majd egyre inkább havazás várható. Elsősorban a megye déli felén esik. Megerősödik a keleti szél is.

Debreceni ifjú tehetség a Magyar Filmszemlén

Már javában zajlik a Magyar Filmszemle, ahol két debreceni kötődésű rendező is versenybe száll a díjakért.

Képek a forgatásról

Választás 2010 – Radikális változást akar a Jobbik

Céljaik: az államadósság újratárgyalása, a halálbüntetés visszaállítása, az elszámoltatás.

Miről suttognak a debreceni taxisok?

A debreceni taxisoknál alaposan „kiverte a biztosítékot” a Napló azon híre, miszerint a DKV érdeklődik a felszámolás alatt álló Fan Kft. üzletrészének megvásárlása iránt.

Melyik lett az év kórháza?

Elsöprő győzelmet aratott a SOTE ÁOK Kardiológiai Központ az Év Kórháza 2009 szavazáson

Megszűnt a belvízvédelmi készültség Hajdú-Biharban

Megszűnt a legenyhébb, elsőfokú készültség is a Hamvas-sárréti belvízvédelmi szakaszon. A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (TIKÖVIZIG) területén így már egyetlen szakaszon sincs belvízvédelmi készültség.

Jégcsapveszély a belvárosban!

Fenyegetően merednek a háztetőkről a jeges tüskék, amelyek a szikrázó napsütés hatására meg-megrogyva veszélyeztetik a járókelő cíviseket.

Nézze meg videónkat!    Itt megtekintheti a képeket

Felfokozott hómunkások

Mostanában minden felfokozott állapotú! De nem egyszerű fokozással az, hogy, mondjuk jó, jobb és legjobb, hanem jelzővel felcicomázva! Hogy ne csak felfigyeljünk rá, hanem el is ájuljunk tőle. Réti János jegyzete.

A legjobbak kész fizetést kapnak

Februártól kezdve külön ösztöndíjjal támogatják a hiányszakmákat tanuló diákokat.

Átalakítások portálunkon!

Hol találhatóak a képsorok? Hogyan található meg a cikkekhez csatolt videó?

Halott feleségem állt mellettem!

Özönlenek az e-mailek portálunk spirituális nagyasszonyához, Noémihez. A témák igen változatosak, de valahogy a szellemekkel kapcsolatban mind több és több kérdés érkezik.

Gyilkosság Debrecenben – Alföld TV

Egy idős férfit meggyilkoltak, közvetlen szomszédja, egy idős asszony pedig nyomtalanul eltűnt Debrecenben egy Nyíl utcai házból. A rendőrök feltételezése szerint lehet összefüggés a két ügy között. Az emberölés gyanúsítottja őrizetben van.

Időzített bomba? – Alföld TV

Két évtized alatt megháromszorozódott a daganatos betegek száma Magyarországon, pedig minden harmadik rákbetegség megelőzhető lenne egyszerű szabályok betartásával. Február 4-e a Rákellenes Világnap.

Fontos tudnivalók – Alföld TV

Április 9-ig kérhet igazolást az, aki nem a lakóhelye szerinti szavazóhelyiségben szeretne voksolni az országgyűlési választásokon. Erre a két forduló között ugyanis már nem lesz lehetőség.

Trabantnak látszó rémálom Debrecenben

Amikor Bakó László olvasónk 2007 nyarán megvásárolta a Trabant kombit örült, hiszen olcsón jutott hozzá a már nem fiatal, viszont teljesen felújított kétüteműhöz. Aztán kideült, hogy csupán hét hónapra szólt az öröme.

Debreceni Egyetem: tíz éve egységben

Az idén rendezik meg másodszorra az egyetem napját – február 6-án, szombaton –, ám az alkalom attól igazán jelentős, hogy az egységes Debreceni Egyetem ekkor ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját.

Nap lánya, Szilvi

Szilvi, ugyan kicsit megkésve, de minden Balázsnak nagyon boldog névnapot kíván!

Szilvi képei     Szilvi videója

 

Magna Cum Laude: Folytatás még magasabb szinten

Debrecen – „Folytatjuk az emocionális rockzenénket, ezentúl sem fogunk olyan koncerteket elvállalni, amik nem tetszenek a zenekarnak.” A Magna Cum Laude basszusgitárosával, Kara Mihállyal beszélgettünk.

 

Nyitott ajtók a szenvedélybetegeknek

Az Anonim Alkoholisták (AA) debreceni csoportja 2010. február 7-én nyitott, csoportos beszélgetésre várja a szenvedély- betegeket. A szenvedélybeteg emberek családtagjai és barátai is részt vehetnek az elsősorban alkohol, de alkalmanként gyógyszer, szerencsejáték és drog függőséggel foglalkozó csoportos beszélgetésünkön.

Ha farsang, akkor fánk!

A szalagos fánk illatos és lágy, a csöröge pedig roppanós, de mindegyik mennyei fahéjas cukorral és baracklekvárral. Itt a fánk szezonja, tessék, tessék!

Dátumtól dátumig – Alföld TV

Március elsejétől lép életbe a debreceni tömegközlekedésben, hogy a megváltott havibérletek a következő hónap ugyanazon napjáig lesznek érvényesek.

Hajdúböszörmény kártya – Alföld TV

Kedvezményre jogosító kártyát használhatnak a hajdúböszörményiek. Ezzel több helyi szolgáltatást olcsóbban vehetnek igénybe a település lakói.

Százmilliót nyertek közművelődésre

A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ – konzorciumban a megye négy városának művelődési intézményével – sikerrel pályázott a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) „Építő közösségek az élethosszig tartó tanulásért” pályázati felhívásra, melynek köszönhetően 98 millió forint támogatásban részesült.

Sokan jöttek vért adni a Naplóba

Debrecen – Felhívásunkra ezúttal huszonkilencen érkeztek vért adni pénteken a Napló-székházba, végül a vizsgálatok után huszonnyolcan nyújthatták karjukat, közülük nyolcan először.

Gázpalack is robbant a víkendház tűzben

A tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant egy gázpalack is abban a víkendházban, amely pénteken délután égett le Balmazújváros és Debrecen között, a Keleti-főcsatorna hídjának közelében.

Helyszíni fotók!    Nézze meg a videót!

 

Multikulturális tartalmakkal ismerkedtek Fülöpön

A fülöpi Általános Iskola téma hét keretén belül, projektmódszerrel multikulturális tartalmakat dolgozott fel tantárgyanként Popovics Ferencné igazgatóhelyettes irányításával – tájékoztatta a Hajdú Online olvasóit Boros Viktor, civil tudósítónk.

Ingatlanokat adnak az egyháznak

A város közgyűlése tavaly októberben arról hogy ingyenes használatba adja a Felsőjózsai utca 9. és 11. szám alatti ingatlanokat a Hajdúdorogi Görög Katolikus Egyházmegyének, amely templomot, parókiát és közösségi házat épít rajtuk.

Ingatlanok az egyháznak

 

Latin Nap a Méliusz Központban

A Debreceni Egyetem Klasszika-Fililógiai és Művészettörténeti Tanszéke és a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ Latin Napot szervez 2010. február 11-én csütörtökön 10-18 óráig.