Mi szólnának még több hóhoz, kedves debreceniek?

Balról jobbra, fentről lefelé: Nagy Vivien, Rózsa Patrik, Haja Máté, Lakatos Patrik, Dudás Anna és Zagyva Tamás
Balról jobbra, fentről lefelé: Nagy Vivien, Rózsa Patrik, Haja Máté, Lakatos Patrik, Dudás Anna és Zagyva Tamás
Debrecen – A tél első rohama úgy látszik, egyelőre kifulladt, de ez az időszak szinte biztosan csak átmeneti. Olvasóinkat kérdeztük arról, mit szólnának még egy kis égi áldáshoz.

Nagy Vivien magát a telet sem szereti, nem hogy a hónak örülne. Hideg van, csúszik az út, ráadásul amikor olvad, minden latyakos. Egyedüli öröme télen a korcsolyázás.

– Addig tetszett, amíg hullott, de ahogy jött, mehet is a hó, ennyi elég volt belőle. Szép, ha nem sáros, de az sem baj, ha nem hullik, úgy, mint tavaly télen – fogalmazott Rózsa Patrik.

– Szeretem a havat, de ha hull, maradjon meg. Ha olvad, olvadjon el, mert ez a latyakos átmenet nem jó. Ma már nincs lehetőségem havas sportokra, de még élnek bennem a gyermekkori szánkózások emlékei. Jó volna havas testnevelésórát beiktatni! – mondta Haja Máté.

Lakatos Patrik egyáltalán nem fázós, mégsem szereti a havat. Azért, mert balesetveszélyes, sokan elesnek, ő is megcsúszott már. A jégkorit viszont kedveli és űzi is.

– Minek a tél, ha nincs hó? – kérdezte Dudás Anna. Ő nagyobb, az évszakhoz illő havat szeretne azért is, mert a húga szívesen szánkózik ilyenkor. A sima száraz fagy nem nekik való.

Zagyva Tamás valódi gördeszkás szemlélettel közelít a hóhoz, télhez, bár kedveli: karácsony előtt letette a deszkát, de már számolja a napokat, hogy újra kedvenc elfoglaltságának hódolhasson.

HBN|Fotók: Matey István