Magyarország

2008.07.02. 18:53

Rendkívüli parlamenti ülést javasol az MDF

<p>A Magyar Demokrata Fórum az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását javasolja, hogy megnyugtatóan rendezzék a szociális- és munkanélküli ellátásokkal kapcsolatos kérdéseket.</p>

Az MDF támogatja azt is, hogy vegyék napirendre azt a fideszes javaslatot, amely szerint az alapvető élelmiszerek áfáját csökkentsék 5 százalékra - írja szerdai közleményében Dávid Ibolya, az MDF elnöke.

Az MDF szerint az egyik legsürgetőbb kérdés most az igazságtalan, a munkanélküliséget támogató segélyezési rendszer reformja. Az ellenzéki párt tartalmilag egyetért ugyan az önkormányzatok törekvésével, de nem támogatja, hogy erről a kérdésről népszavazás döntsön. Megfelelő törvényi szabályzást csak parlamenti egyeztetéseken alkothatnak, ezért javasolja az MDF az Országgyűlés nyári, rendkívüli ülésének összehívását.

A párt számít a Fidesz támogatására is, amely az MDF szerint egyre több kérdésben tér vissza a valódi konzervatív politikához. "A Magyar Demokrata Fórum üdvözli, hogy a Fidesz is belátja az áfa-terhek reformjának szükségességét", és támogatja a kérdés napirendre vételét az Országgyűlés rendkívüli ülésén - zárul Dávid Ibolya, MDF elnök közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!