Helyi közélet

2014.06.16. 17:24

Új burkolatot kap a Diószegi út ősszel

Debrecen - Pályázatot írt ki a magyar közút a 4814-es debreceni szakaszának korszerűsítésére.

Debrecen - Pályázatot írt ki a magyar közút a 4814-es debreceni szakaszának korszerűsítésére.Az állami utakat kezelő cég 7,8 kilométer hosszan újítaná fel a Diószegi utat, a körforgalomtól Bánkig. A Létavértesre vezető úton azért van szükség a beruházásra, mert a nagy forgalom miatt (napi 5 ezer autó) tönkrement a burkolat. Egyenetlenségek alakultak ki, nem győzik a kátyúkat betömni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjétől megtudtuk, hogy a felújításból eddig kimaradt részeken teljes szélességben új aszfaltburkolatot terítenek le. Rendezik a padkákat és az út menti árkokat. Korszerű buszöblöket alakítanak ki. Bánk előtt kanyarokat vágnak át. Új burkolati jeleket és jelzőtáblákat kap a szakasz. A közbeszerzés lezárása után a munka a nyár végén, ősz elején indulhat - közölte Pécsi Norbert Sándor.

A Diószegi út, Borzán Gáspár utca, Gizella utca kereszteződésében megépített körforgalmat november végén adták át a forgalomnak.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában