Mi lehet a Ligakupa valódi értelme?

Két nappal a bajnoki forduló után, egy nappal a válogatott meccs előtt rendezik a DVSC–Győri ETO visszavágót
Két nappal a bajnoki forduló után, egy nappal a válogatott meccs előtt rendezik a DVSC–Győri ETO visszavágót - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Két nappal a bajnoki forduló után, egy nappal a válogatott meccs előtt rendezik a DVSC–Győri ETO visszavágót.

– Szeretnénk a Ligakupát is nagyon komolyan venni, de a versenykiírás ezt nem teszi lehetővé. Kár, hogy nem hétfőn lesz a visszavágó, akkor a bemelegítést is megspórolhattuk volna, mert a játékosok még ki sem hűltek volna a vasárnap esti bajnoki után. Remélem, legközelebb körültekintőbbek lesznek az illetékesek, ugyanis két nap alatt regenerálódni nem egyszerű. Ezzel rákényszerítik mindkét gárdát arra, hogy ne a legjobb összeállításában lépjen pályára. Ráadásul szerdán válogatott mérkőzés is van, szóval nem a legjobb időpont a kedd – a győriek edzője, Horváth Ferenc fakadt ki így a ETO–Loki (2–1) Ligakupa-nyolcaddöntő után a Napló azon kérdésére, miként befolyásolja a visszavágón csatába küldött gárda összeállítását a vasárnapi bajnoki összecsapás. Mint ismert, a Rába parti együttes a Fradi vendégeként játszik a hétvégén, a DVSC-TEVA pedig ugyancsak vasárnap Diósgyőrben vizitál. Mindkét mérkőzés rangadónak számít.

Lehetőség a fiataloknak

– A vasárnapi bajnoki mérkőzés után meglátjuk, miként befolyásolja az a találkozó a keddi visszavágót: kiderül, kik lépnek tőlünk pályára Diósgyőrben. S ne feledjük, mindkét féltől több játékos is a válogatott kerettel készül majd! – ezek már Kondás Elemér szavai voltak. A Loki szakvezetője azért rávilágított, mi is az elsődleges céljuk – természetesen a serleg elhódítása mellett – a sorozatban. – Az volt a célunk Győrben, hogy akik játéklehetőséget kaptak, azok bizonyítsák, mennyire lehet rájuk számítani. A Ligakupát arra használjuk, hogy a korábban sérült játékosoknak és a fiatalabb labdarúgóknak adjunk lehetőséget. Az ETO Parkban is játszott a védelemben 93-as (Króner Martin) és 94-es (Szatmári Csaba) születésű futballistánk, akik egyáltalán nem vallottak szégyent.

HBN-TN


Megígérte, hát megtette

A szerdai Győri ETO–DVSC-TEVA Ligakupa-nyolcaddöntő beharangozójában a Loki középpályása, Bódi Ádám arról beszélt lapunknak, a győzelem megszerzése mellett a legfőbb célja, hogy sérülése után olyan teljesítményt nyújtson, amivel visszaverekedheti magát a kezdőcsapatba. Nos, a Maki becenévre hallgató fiatalember nem a levegőbe beszélt, akaratos, csupaszív futballjával, emellett remekbe szabott szabadrúgásgóljával a Debrecen legjobbjának bizonyult. Nem rajta múlt, hogy a vendégek minimális különbségű vereséget szenvedtek. Mást nem is kívánunk a jövőben tőle: folytassa Bódi!További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek