Mi is az a Kiváló Munkahely Partnerség?

Mi is az a Kiváló Munkahely Partnerség?
Ahogy a neve is mutatja, ez egy vezérfonal, mely segít a munkahelyeket még jobbá tenni, hiszen a kiválóság óriási nagy előnyt jelent a munkaerőért folyó harcban.

Mivel a munkaerőpiaci helyzet az utóbbi időben tökéletesen megfordult, ezért már a munkahelyeknek kell versenyezniük a munkavállalókért, a szakemberekért. Éppen emiatt fontos, hogy milyen egy munkahely helyzete, milyen a megítélése, hiszen az vonzza vagy éppen taszítja a jövőbeni munkaerőt. Pont emiatt jelent sokat, ha egy munkahely kiváló.

A Kiváló Munkahely Partnerség pont ennek segítésére jött létre, hogy versenyelőnyhöz juttassa az adott vállalatot, ezzel is segítve a munkaerő megtartását és megszerzését egyaránt. Hiszen az a munkahely, ami ezekre nem képes, tehát nem tudja megtartani a nála alkalmazásban lévő szakembereket, vagy képtelen megszerezni őket, azok alulmaradnak a fenntartható növekedésben, majd szép lassan elfogynak a munkavállalók.

Ez abban is megnyilvánul, hogy új típusú szakmai szövetségekre van szükség, új kompetenciák összefésülésére és ezek hatékony bevitelére a vezetői gondolkodásba. Ez pedig nem működhet segítség nélkül. A program keretében kidolgozásra kerül pontosan, hogy mely értékek azok, amik nagyban, pozitívan befolyásolják a vállalatok belső gondolkodását és amely erősíti az együttműködést, támogatja a közösségépítést és a megtartó erőt egyaránt.

Ebben az esetben 4 pillért találtak, ami a legnagyobb segítséget nyújtja a kiválósághoz vezető úton. Ezek pedig:

  • a sokszínűség,
  • a gondoskodás,
  • a befogadás és
  • a kommunikáció

Pont ezek azok az elemek, amikkel a vállalatok vezetése a legtöbbször nem számol, nem épít rá. Ez egy hatalmas hiba, hiszen a 4 pillér mindegyike elengedhetetlen ahhoz, hogy a mindennapokban egy jól működő és stratégiailag is erős vállalat benne maradjon a versenyszektorban. Éppen ezért fontos, hogy ezeket is pontosan, előre megtervezzék, hiszen egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a mindennapokban.

A program lényege és attól lesz speciális, hogy nem akarnak mindenkire ráhúzni egy adott sémát, nem általános modellekből építkeznek. Mivel minden vállalat más, mind más megoldást igényel, ezért a legfontosabb, hogy minden esetben egyedi és vállalatra/személyre szabott tanácsokat, stratégiákat kapjanak. Ettől lesz hiteles az együttműködés.

Hogy ez kiknek hasznos? Többségében azoknak, akik nem csak a cég működését tartják szem előtt, hanem látják mögötte a munkaerőt, a munkavállalót is. Akik nekik is szeretnének kedvezni, hogy egy élhető munkahelyen dolgozzanak, ahonnan nem elmenni szeretnének, hanem örömmel dolgoznak ott. Éppen ezért, akinek felkeltette az érdeklődését, keresse mindenképp az Ispiro Consulting munkatársait, készséggel állnak a rendelkezésükre, szívesen beszámolnak részletesebben a programról.

– PR cikk –

Címkék: ,