Mi hátráltatja debreceni hőszolgáltatót, hogy befejezze a karbantartást?

Akt.:
Mi hátráltatja debreceni hőszolgáltatót, hogy befejezze a karbantartást?
Debrecen – Egy távvezeték kilyukadása miatt előbb a Blaháné – Burgundia utcák sarkán kellett elhárítani a hibát, és csak azután kezdődhetett a múlt hónapra tervezett felújítás a Dósa nádor tér környékén – adott választ a csúszás okára Kovács Zsolt, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. szolgáltatási igazgatója.

Június végén közöltük a hőszolgáltató karbantartási és felújítási munkáinak ütemezését a belvárosban. Az augusztus második hetéig tartó folyamat a Petőfi téren kezdődött és Plázáig 6 ütemben végzik az elhasználódott alkatrészek, csővezetékek cseréjét, illetve a hálózat felújítását. Az ütemezés szerint a Dósa nádor tér környékén július 26-ra már a helyreállítási munkákat is el kellett volna végezni, ehhez képest még csak ezen a héten bontották fel a régi városháza mögötti területet.

A hiba nem módosítja a végső határidőt

Egy váratlan hiba, a Blaháné – Burgundia utcák sarkán kilyukadt csővezeték miatt kellett későbbre halasztania a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. június 20-án elkezdett és augusztus második hetéig tartó felújítási munkáinak 3. ütemét. A Petőfi tértől a Plázáig 6 ütemben végzik az elhasználódott alkatrészek, csővezetékek cseréjét, illetve a hálózat felújítását. Mint azt kérdésünkre Kovács Zsolt, szolgáltatási igazgató elmondta, a hibát csak úgy tudták kijavítani, ha közben a Dósa nádor tértől a Liszt Ferenc térig a forgalmat nem érintő köztereken a felszínen vezeték azt az ideiglenes csövet, amely biztosította a környéken a szolgáltatást. Miután elhárították a hibát, szerdán hozzáláthattak a 3. ütem munkálataihoz, ami a helyreállítással várhatóan jövő hét csütörtökig tart, akárcsak a 4. ütem Csapó utcától a Piac utca 8. számig, illetve a Piac csarnokig terjedő szakaszán. A július 26-án elkezdett 5. ütem Kálvin teret, valamint Új városházát érintő szakaszán a tervek szerint ezen a pénteken végeznek, míg a tanítóképző és Plaza környékén a 6. ütem helyreállítási határideje augusztus 10., péntek.

HBN-ÉPA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .