Mi, alföldiek szeretjük a hegyeket

Mi, alföldiek szeretjük a hegyeket
A válság hatása érződik a turizmuson is- mondta Gulyás István, a Magyar Turizmus Zrt. Észak- Magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságának marketing menedzsere.

15-20 százalékos visszaesésre számítottak, ám szerencsére a statisztikák alapján csupán 8,6 százalékkal csökkent az utazási kedv, és természetesen ez a belföldi utazásokat is érintette.

Jellemző, hogy többször utaznak kevesebb időre, a wellnes és minőségi programokat keresik a kikapcsolódásra vágyók, és leginkább 3-4 csillagos szállodákat vesznek igénybe. Az üdülési csekkel való fizetés száma is nőtt az elmúlt időszakban.

A Tourinform Debreceni irodájában minden hónapban másik utazási témával jelentkezik, ezen a héten február 15-19 között Észak- Magyarország mutatkozik be.

Gulyás István szerint az alföldi embereket mindig is vonzották a hegyek, és mivel közeli megyékről van szó, sok hajdú- bihari gondolja úgy, hogy az Északi Középhegység valamelyik településén jól érezhetik magukat. A debreceni irodában borkóstolóval és totóval is várják a látogatókat minden nap a héten, melynek nyertesei többek között tárgyi ajándékokat vihetnek majd haza, de akár a Borsodi Művészeti Fesztiválra, Rúzsa Magdi, illetve Demjén Ferenc kazincbarcikai koncertjére is nyerhetnek belépőjegyet.