Mi a hosszú élet titka?

Akt.:
Mi a hosszú élet titka?
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Miután találkoztunk a 103 éves debreceni Böske nénivel, aki készséggel árulta el a szépkorúság hozzávalóit, úgy döntöttünk, körbekérdezzük a járókelőket, szerintük miben rejlik a hosszú élet titka.

vago_katalinVágó Katalin, könyvelő

Véleményem szerint a hosszú élet titka nem más, mint a mozgás, valamint a kiegyensúlyozott párkapcsolat. Az egészséges étkezés mellett ügyelni kell arra, hogy stresszmentesen éljünk.

petkone_szakmary_evaPetkőné Szakmáry Éva, nyugdíjas

Szeretet és megértés, illetve az, hogy segítsük egymást! A mozgás és az egészséges életmód is elengedhetetlen, sok vitamindús zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani.

dr_hordos_miklosDr. Hordós Miklós, nyugdíjas

Úgy gondolom, hogy szeretet és megértés nélkül nincs boldog, hosszú élet. Természetesen fontos a tudatos táplálkozás és a rendszeres sport, de az embereknek muszáj tisztelniük egymást.

beres_istvanBéres István, egyetemi hallgató

A helyes táplálkozás, stresszmentes élet mindenképpen fontos ahhoz, hogy valaki sokáig éljen. A boldog élethez szükséges a nyugodt családi háttér, valamint a mozgás is sokat számít.

HBN | Fotó: Matey István


Böske néni igen gondos és figyelmes vendéglátó
Debrecen - A magyaros ételeket, főleg a kelt tésztából készült kalácsot szereti leginkább a 103 éves néni. Május 30-án, szerdán ünnepli 103. születésnapját Vántus Tivadarné Nagy Erzsébet. A Debrecen belvárosában élő néni ebből az alkalomból, gyermekei körében adott interjút lapunknak. Járókeretre...