Mi a fene van a Szent Anna utcán?

Útépítés a Szent Anna utcán
Útépítés a Szent Anna utcán - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A munkagépeké ezekben a hetekben a Szent Anna utca, hiszen a forgalmas utca majdnem teljes hosszán útfelújítási – helyenként bővítési – feladatokat végeznek.

Az Attila tér felől (a Wesselényi és Vígkedvű Mihály utcák között) szeptember végén kezdtek dolgozni és várhatóan november végéig maradnak. A Sumentől a Vígkedvű Mihályig (a Szent Anna utca 33. előtti buszmegállót ideiglenesen a 39. szám elé telepítve) zajló munkákat a terv szerint október 20-ra befejezik. A héten elkezdték a Varga és Batthyány utcák közötti szakasz felújítását, ami november közepéig tarthat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Molnár Péter

A rekonstrukció fakivágásokkal, ideiglenes forgalom- és sebességkorlátozással jár. A munkák a debreceni forgalomátszervezési terv jegyében zajlanak, mely egyik sarkalatos pontja a belvárosi közeledés átalakítása. Ennek jegyében egyirányúsítják a keleti-nyugati tengelyeket, vagyis a Széchenyi – Kossuth és a Szent Anna – Miklós utcákat (a tömegközlekedésre ez nem vonatkozik).

HBN


Fotó: Molnár Péter
Debrecen - Arról már többször írtunk, hogy egyirányúsítják a belvárosi utakat Debrecenben, s mivel a munkálatok forgalmas csomópontokat érintenek, mostanában kénytelenek vagyunk körültekintőbben közlekedni. Ám azt ezidáig nem tisztáztuk, hogy a gyakorlatban milyen módon érintik majd a forgalmat az e...