Mezőkövesd Zsóry FC: Egy kicsi plusz hiányzott a ponthoz

Molnár G. (fehérben) a ferencvárosiak gyűrűjében
Molnár G. (fehérben) a ferencvárosiak gyűrűjében - © Fotó: Bujdos Tibor
Mezőkövesd – A félidőben még vezetett a Mezőkövesd a bajnokaspiráns ellen, a fordulás után viszont fordított a Ferencváros.

A két csapat ebben a bajnokságban két szoros mérkőzést játszott egymással. A borsodi városban még ősszel a hajrában esett góllal győztek a zöld-fehérek, a Groupama Arénában pedig ugyancsak ferencvárosi siker született, mégpedig 3–2-re. Ennek ellenére Mezőkövesden bíztak abban, hogy ezúttal legalább a pontszerzés összejöhet a listavezetővel szemben.

Jól játszottunk, a befejezéseknél azonban nem voltunk elég pontosak, határozottak. Ezt pedig a Ferencváros megbüntette.” Kuttor Attila

Rögtön az első percben Dibusznak kellett messze kilépnie egy felívelt kövesdi szabadrúgásnál, a másik oldalon pedig Varga R. kísérlete vágódott szögletre a hazai sorfalról. A listavezető három csatárral állt fel, a mélységi beindulások pedig folyamatosan veszélyt rejtettek magukban. A tizedik perc végén Varga R. kapáslövése csapódott lefelé, a labda nem sokkal kerülte el a bal felső sarkot. A Ferencváros többet kezdeményezett, percekig a hazai térfélen tartották a labdát, de ha kellett, akkor kontrákból értek oda pillanatok alatt a sárga-kékek tizenhatosához.

Szép kontra

Az előzményekhez képest így némiképp váratlanul érkezett a Kövesd vezető találata. A 18. percben Molnár G. hozta fel a labdát, majd pontosan ívelt a zöld-fehér védők között kilépő Drazic elé. A csatár kissé kiszorított helyzetből, tíz méterről a hosszú alsó sarokba helyezett, 1–0. Ezután minden ott folytatódott, ahol a gól előtt abbamaradt. Meddő mezőnyfölényben futballoztak a zöld-fehérek, a dél-borsodi együttes pedig stabilan védekezett. Időnként pedig támadásban is meg-megvillantak a vendéglátók. Túl az első fél órán a bal oldalon futott a hazai akció, a pontos beadást Drazic mellel letette az érkező Moutarinak, de a lövését a tizenhatoson belül blokkolták. Négy perccel később szintén ígéretes hazai támadást láthatott a közönség, Cseri, Molnár G., majd a felfutó Vadnai részvételével. Ám végül Dibusz hárítani tudott. Ebben az időszakban enyhült a Fradi fölénye, előnye birtokában egyre bátrabban játszott a Mezőkövesd.

Az FTC is megnyomta a szünet előtti utolsó néhány percet. Sihnevich közeli fejesét Szappanos bravúrral ütötte szögletre, a jobbról érkező sarokrúgás után pedig a védelemből előrehúzódó Blazic fejelt kapufát. Az első félidő utolsó momentuma ugyancsak a fővárosiaké volt, egy kifejelt labdát Heister lőtt vissza mintegy 18 méterről, a labda nem sokkal kerülte el a kapu jobb oldalát.

Gyors Fradi gól

A fordulás után Tokmac tornásztatta meg Szappanost, aki ekkor még kiütötte a labdát. A bal oldali szöglet után azonban már egyenlített a Ferencváros. Lendületben maradt az FTC, Tokmac került a hazai védők mögé, a kilépő Szappanos mellett is el tudta lőni a játékszert, ami végül az oldalhálóban kötött ki. Az első óra végéhez közeledve Cseri nagyszerűen ugratta ki Drazicot, aki pontosan gurított középre. Az érkező Moutari kapásból tüzelt, Dibusz reflexmozdulattal védett. A találkozó utolsó negyedére érkezett a bajnokaspiránsnál az a Böde Dániel, aki ősszel eldöntötte a két csapat kövesdi meccsét. A csatár már a pályán látta Drazic közeli fejese után Dibusz újabb bravúrját, majd Cseri éles szögből leadott bombáját, aminél szintén a válogatott kapus volt a végállomás. Eperjesi a tizenhatos csücskéről vette célba az FTC kapuját, nem sokkal tévesztett, ez az időszak ismét a borsodi csapaté volt.

Bejött Bőle cseréje

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt azonban fordított a bajnokaspiráns: Rebrov nagyot húzott Bőle beállításával, aki rövid időn belül betalált. Vezetése birtokában a hajrában ismét a Ferencváros dominált. A csereként beállt Isael előbb szabadrúgásból, éles szögből tornásztatta meg a hazai kapust, majd tizenöt méterről a keresztlécet is eltalálta. A 88. percben Böde mesterien ugratta ki Bőlét, de Szappanos lábbal védeni tudott. Néhány percet még rátett Farkas játékvezető, de a végjátékban az FTC már megtartotta az előnyét. Győzelmével a zöld-fehér csapat újabb lépést tett az aranyérem felé, a kövesdiek pedig ismét bebizonyították, hogy egységes, jó csapattá váltak. Ezért viszont ezen az estén nem járt pont.

ÉM-ME


A gólok története

18. perc: Molnár G. pontos labdát adott a ferencvárosi védők között kilépő Drazicnak, aki kissé kisodródott helyzetből, 10 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1–0.

48. perc: Bal oldali vendégszöglet után a labda átkerült a hosszú oldalra, ahol azt Kharatin térddel a kapu felé irányította, Dvali pedig két lépésről a hálóba bólintott, 1–1.

80. perc: Heister bal oldali beadását elszámították a kövesdi védők, a csereként beállt Bőle mellre vette a labdát, majd kapásból, laposan a kapuba lőtt, 1–2.


Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC–Ferencvárosi TC 1–2 (1–0)

Mezőkövesd, 4032 néző (a rendező klub által közölt adat). V.: Farkas Á. (Király K., Huszár B.).

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (7) – Vadnai (5), Pillár (5), Katanec (6), Silye (6) – Meskhi (6), Iszlai (5), Cseri (6), Moutari (7) – Molnár G. (7), Drazic (7). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Ferencvárosi TC: Dibusz (7) – Lovrencsics (5), Blazic (6), Dvali (5), Heister (5) – Petryak (5), Kharatin (6), Leandro (6) – Tokmac (6), Sihnevich (5), Varga R. (6). Vezetőedző: Sergei Rebrov.

Csere: Vadnai helyett Eperjesi (5) a 46., Varga R. helyett Isael (7) a 64. Sihnevich helyett Böde (5) a 68., Kharatin helyett Bőle (6) a 78., Cseri helyett Vajda (-) a 84., Molnár G. helyett Koszta M. (-) a 88. percben.

Sárga lap: Cseri a 36., Leandro az 55., Molnár G. a 86., Koszta M. a 92., Iszlai a 94. percben.

Gólszerző: Drazic (1–0), a 18., Dvali (1–1), a 48., Bőle (1–2), a 80. percben.

Kuttor Attila: – Ahhoz, hogy a bajnoki cím legfőbb várományosával szemben eredményesek legyünk, mindig kell egy kis plusz. Sajnos, ez most hiányzott. Nekünk kellett volna több olyan dolgot hozzátenni a futballunkhoz, ami még veszélyesebbé teszi a játékunkat. Jól játszottunk, a befejezéseknél azonban nem voltunk elég pontosak, határozottak. Ezt pedig a Ferencváros megbüntette. Remélem, hamar magunk mögött hagyjuk a szimpatikus vesztes csapat szerepkörét. Minden nap azon dolgozunk, hogy a Mezőkövesd a jelenleginél is markánsabb együttes legyen a magyar bajnokságban.

Sergei Rebrov: – Ilyen nehéz találkozóra számítottunk, hiszen a kövesdi csapat többször is igazolta, hogy bárkinek méltó ellenfele a magyar élvonalban. Jól kezdtünk, de a hamar bekapott gól átírta a terveinket. A második játékrész elején gyorsan egyenlítettünk, majd nagy csatában szerencsére a fordítás is összejött. Az ilyen győzelmek mutatják a csapat erejét. Nagyon örülök ennek a három pontnak, mert még egy lépéssel közelebb kerültünk a bajnoki címhez.