A Föld napja

2020.04.22. 15:49

Szebeni István: biztos, hogy ez kell nekünk?

A népszerű műsorvezetőt elmélyülésre ösztökélte a jeles nap, amely a Föld természeti környezetének megóvására hívja fel a figyelmet.

Szebeni István, MTK Budapest kommunikációs vezetője. foto: Kallus György 2017.11.20.

Fotó: Világgazdaság / Kallus György

„Szemét világban élünk. Ezt most szó szerint gondolom. Egyetértünk?”

– mellékelte a kérdést videós bejelentkezéséhez Szebeni István, a TV2 népszerű műsorvezetője, aki pályáját egykor Debrecen városában kezdte. A népszerű tévés az április 22-ei világnap alkalmából rövid, ám jelentőségteljes üzenettel bíró felvételt osztott meg közösségi oldalán, amelyben arra buzdít, hogy ne felejtsünk el rácsodálkozni a természet szemet gyönyörködtető, mindennapi jelenségeire.

„Azt hiszem, hogy ma jött el a gondolkozás ideje. Látjátok az eget, hogy milyen gyönyörű? Ez is a miénk, ezt is kaptuk”

– fogalmazott, majd felhívta a figyelmet arra az érdekességre, hogy a Föld napját idén éppen a koronavírus-járvány közepén ünnepeljük, amikor egyetlen repülőgépet sem látni az égbolton.

„Biztos, hogy ez kell nekünk? Hogy tele legyen minden mocsokkal meg szeméttel?”

– tette fel a költői kérdést. Arra utalva, hogy természeti értékeink megőrzése mindennél előrevalóbb, megjegyezte, talán örülnünk kellene annak, amink van. Merengése során az önkritikát sem mellőzte, hiszen végül hozzáfűzte: úgy hiszi, neki is van min gondolkodnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában